/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II (AD)


Techniek is van onbetwistbaar belang in onze maatschappij. In alle facetten van ons dagelijks leven maken we wel gebruik van een technische toepassing. Techniek is boeiend. Ook voor jongeren als je ze er op de juiste manier mee in aanraking brengt. Dat vraagt om goed opgeleide vakmensen.

Er is een groeiende behoefte aan praktijkbegeleiders en onderwijsondersteuners in het beroepsonderwijs. Dat komt doordat leerlingen de (beroeps)vaardigheden en (beroeps)houding met name in de praktijk opdoen, en daar dus in begeleid moeten worden. Dat betekent dat je goede perspectieven hebt met deze studie. Maar ook als je besluit om verder te studeren, zit je hier goed. In twee jaar kun je de bacheloropleiding Leraar Techniek volgen en je tweedegraads lesbevoegdheid behalen.

De tweejarige opleiding Instructeur Techniek leidt je op tot een professionele praktijkbegeleider of onderwijsondersteuner. Als instructeur geef je praktijkinstructie, je verzorgt vakspecifieke onderdelen en begeleidt kleine groepen. Ben jij een vakman of –vrouw met ervaring binnen deze sector en wil je de kennis, inzichten en vaardigheden uit je loopbaan aan vmbo en mbo-leerlingen doorgeven? Dan is dit jouw opleiding.

In deze deeltijdopleiding volg je een dagdeel per week colleges op de hogeschool. Je volgt modulen als Communicatie, Medical, Technologie en Energie. Ook loop je meteen stage op een school. En ben je al werkzaam op een school, dan vertaal je theorie en didactische concepten naar je eigen praktijk op school.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk