/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Sonologie (M)


Bachelor
Het curriculum van de vierjarige bachelorstudie van het Instituut voor Sonologie is opgedeeld in:
de hoofdstudie
de theorie en ondersteuning
de vrije studieruimte (2e, 3e en 4e jaar).

Binnen de hoofdstudie volgt de student klassikale vakken met onderwerpen als programmeren en muziek, signaal- en systeemtheorie, analoge klankproductie, esthetiek en uitvoering van elektronische muziek, klank en ruimte, live elektronische muziek, en klankinstallaties.
Daarnaast werkt de student onder begeleiding van een mentor aan zijn specialisatie op het gebied van compositie, performance of onderzoek. In het vierde jaar schrijft de student een scriptie en verzorgt hij een presentatie over zijn werk. Tijdens het eindexamen worden de resultaten van de specialisatie gepresenteerd, en wordt de scriptie verdedigd.

De theorie en ondersteuning bestaat uit geluidstechniek, psycho-akoestiek, wis- en natuurkunde, muziektheorie, muziekgeschiedenis, meetpracticum.

De vrije studieruimte wordt gebruikt voor het volgen van keuzevakken en minoren, waarvoor gebruik gemaakt kan worden van het aanbod van de andere afdelingen van het conservatorium en van diverse universiteiten.

Master
De master Sonologie biedt een context voor zelfstandige werkzaamheden van de student op het gebied van compositie van elektronische muziek, algoritmische compositie, live elektronische muziek, klanksynthese, klankinstallaties etc. De studenten komen bij elkaar tijdens wekelijkse colloquia en tweewekelijkse masters circles. De student werkt aan een scriptie en geeft gedurende zijn studie twee presentaties tijdens masters circles en verzorgt twee colloquia.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Koninklijk Conservatorium