/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO-bachelor Management klassikaal


De internationale, digitale 24-uurs economie dwingt bedrijven om optimaal te presteren, belangrijke beslissingen in minuten te nemen en personeel goed te motiveren. In zo'n klimaat staat of valt een onderneming met de kwaliteit van het management. Management is dan ook een vak op zich. Alle kennis en vaardigheden die een succesvol manager nodig heeft, worden in de HBO-bacheloropleiding Management van Hogeschool opgedaan.

Het aansturen en motiveren van medewerkers is een van de belangrijkste kwaliteiten die een manager moet bezitten. De opleiding richt zich met name op deze ‘zachte’ kant van management. Het gaat niet alleen om het nemen van de juiste beslissingen; er wordt ook gewerkt aan de sociale en communicatieve vaardigheden als manager. Aan het eind van de opleiding wordt een specialisatie gekozen: Internationaal management of Leiderschap en coaching.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Het beroep
Het getuigschrift HBO Management staat garant voor een interessante baan op hoog niveau. Tijdens de opleiding leren studenten de kneepjes van het managementvak en zijn ze klaar om zowel leiding te geven als strategische beslissingen te nemen. De belangrijkste beslissing na de opleiding is waar de vakkennis in praktijk wordt gebracht. Bij een klein, persoonlijk bedrijf, dat op zoek is naar een ‘people manager’. Of bij een internationaal bedrijf, dat zit te wachten op een ‘decisionmaker’.

De dagelijkse werkzaamheden van een manager zijn divers:

•De koers van een afdeling moet worden uitgezet. Hiervoor worden allerlei gegevens, rapporten en voorspellingen geïnterpreteerd en omgezet in beleidsnota’s. Vervolgens toezien of het beleid succesvol wordt uitgevoerd.
•Vergaderingen en overleg met veel mensen binnen en buiten de afdeling, waarbij diplomatieke vaardigheden erg belangrijk zijn.
•Uitvoeren van het personeelsbeleid en proberen de sfeer en motivatie op de afdeling optimaal te houden.
•Daarnaast wordt er regelmatig een beroep gedaan op de persoonlijke expertise van het gekozen vakgebied.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven