/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO Diagnostiek in de psychologie klassikaal


Het HBO deelprogramma Diagnostiek in de psychologie geeft binnen slechts drie maanden inzicht in alle facetten van het diagnostisch proces bij gebruik van verschillende gesprekstechnieken. Daarnaast doet de student met deze opleiding kennis en vaardigheden op over andere technieken die kunnen worden toegepast in het psychisch diagnostisch proces, van testafname tot rapportage. De inhoud van dit deelprogramma bestaat uit modules van de NVAO-geaccrediteerde HBO bacheloropleiding Toegepaste psychologie van Hogeschool.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.Doelgroep HBO deelprogramma Diagnostiek in de psychologie klassikaal
Het HBO deelprogramma Diagnostiek in de psychologie is bestemd voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met het stellen van diagnoses binnen de psychologie en de daarbij behorende gesprekstechnieken, observatie en rapportage. Bijvoorbeeld in een GGZ-instelling, binnen het (speciaal) onderwijs of binnen een afdeling Personeelszaken. Ook is de opleiding zeer geschikt om in korte tijd een goede basis te leggen om door te stromen naar een vervolgstudie.

Einddoel
Na het afronden van het HBO deelprogramma Diagnostiek in de psychologie hebben studenten kennis en vaardigheden opgedaan op HBO-niveau van de verschillende gesprekstechnieken en andere diagnostische technieken die kunnen worden toegepast in het psychisch diagnostisch proces. Waarbij het proces wordt gezien als geheel van vooronderzoek, het formuleren van onderzoekshypothesen, het afnemen van gesprekken en tests in verschillende fasen, het berekenen van scores, de totstandkoming van een conclusie en advies en de rapportage en communicatie hiervan naar betrokkenen. Dit alles binnen het beroepsethische kader.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven