/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Internationale groothandel (MBO)


In de internationale handel draait alles om de distributie van goederen. Je moet kunnen inschatten wat de behoefte aan producten is (en andersom) en wat voor interessants er zoal in binnen- en buitenland te koop is. Ook moet je goed op de hoogte zijn van wisselkoersen, douaneregelingen, transportmogelijkheden enz. Je bent al met al breed inzetbaar in diverse uitvoerende en organiserende functies. Tijdens de opleiding maak je kennis met inkoop en verkoop, internationale samenwerking, financiering en (internationaal) transport.

Als Manager/Ondernemer Internationale Handel onderzoek je de exportmogelijkheden voor je bedrijf. Hiervoor ga je vaak bij de klant op bezoek dus je bent vaak in het buitenland! Bij nieuwe klanten geef je vaak een presentatie over het bedrijf waar je voor werkt. Je geeft de klant informatie over de producten en onderhandelt over prijzen.

Als Manager/Ondernemer Internationale Handel beheer je een vestiging die onder een centrale organisatie valt en in de meeste gevallen een regiofunctie heeft. Een vestigingsmanager beheert een vestiging tot ongeveer 25 medewerkers. Je hebt een aansturende en uitvoerende rol. Je bent verantwoordelijk voor je eigen takenpakket, voor de medewerkers en de resultaten van de vestiging. Je voert de taken op eigen initiatief uit binnen de kaders van de centrale organisatie.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Europort Business School