/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Sportmanagement (MBO)


Sport is big business. Omdat sport en commercie niet meer los van elkaar te zien zijn en de overheid zich steeds verder terugtrekt op dit gebied, is er een toenemende vraag naar goed opgeleide sportmanagers.

Een sportmanager is breed inzetbaar: het aansturen van de accommodatie en catering, het organiseren van open dagen, contacten met de media, contacten met de gemeente of andere overheden, het doorlichten van een sportorganisatie, het opstellen van een sponsorplan of beleidsplan en het werven van sponsoren. Dit is slechts een kleine greep uit de werkzaamheden die een goed opgeleide sportmanager kan verrichten.

In deze opleiding doe je alle kennis op die nodig is om te kunnen uitgroeien tot een succesvol sportmanager!

Sponsors, financiers, publiek, reclamemakers moeten naar binnen worden gehaald om alle exploitatie kosten dekkend te krijgen. Sporters, medewerkers, gemeenten en publiek stellen steeds hogere eisen aan alle faciliteiten binnen een sportvereniging of sportclub. Ook de arbodienst en de brandweer stellen hoge veiligheidseisen aan een sportcomplex of -accommodatie.

De taken van sportmanagers zijn heel divers en ook per sportbranche verschillend. Sommige sportmanagers gaan zelfs regelmatig naar het buitenland!

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Europort Business School