/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO Algemene economie


De opleiding is opgedeeld in twee delen. In de inleidende module Handelskennis wordt de basiskennis over groot- en kleinhandel, internationale handel, concrete en abstracte markten behandeld. Ook de basiskennis met betrekking tot geld, effecten en bankwezen komt aan bod. Net als economisch-juridische kennis over koopovereenkomsten en ondernemingsvormen.

In de module Algemene economie wordt de basiskennis verder verdiept. Het accent ligt op de micro- en macro-economische theorie en het geld-, krediet- en bankwezen. Het internationale betalingsverkeer en instellingen als De Europese Centrale Bank en De Nederlandse Bank komen aan bod. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. prijsvorming, organisatie van goederenhandel, dienstenverkeer, effecten en effectenhandel.

Lesmateriaal en studietools
Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Dit is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Bij het lesmateriaal wordt een stevige opbergmap geleverd. Het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld. Er hoeven geen extra materialen aangeschaft te worden.

Digitale leeromgeving
Campus, de digitale leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals online hoorcolleges en een unieke kennistrainer. Ook de docent is via Campus altijd bereikbaar voor vragen.

Examen
De opleiding wordt afgesloten met een officieel examen van Hogeschool. Dit bestaat uit theoretische vragen en een casus. Het examengeld bedraagt € 143,– (2012).

Diploma
Na succesvolle afronding ontvang je het diploma HBO-deelprogramma Algemene economie van Hogeschool. Dit geeft recht op vrijstelling voor de module Algemene economie uit de HBO-bacheloropleiding Bedrijfseconomie

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven