/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO Arbeids- en organisatiepsychologie


Mensen vormen het kapitaal van een organisatie. Medewerkers moeten niet alleen aan bepaalde eisen van vakbekwaamheid voldoen en productief zijn, ze moeten ook voldoening hebben in hun werk en efficiënt in een organisatievorm kunnen functioneren. Deze aspecten hangen meestal nauw met elkaar samen: hebben mensen het naar hun zin op hun werk, dan beïnvloedt dat de werkhouding positief.

Managers of leidinggevenden kunnen op dit gebied sturing geven door kennis en inzichten uit de psychologie toe te passen. De praktijkgerichte opleiding Arbeids- en organisatiepsychologie behandelt de vaardigheden en kennis die daarvoor nodig zijn. Groepsdynamica, competentiemanagement, de tevredenheid van medewerkers, omgaan met veranderingen in een organisatie en het beïnvloeden van arbeidsprestaties komen aan bod.

Deze opleiding is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Management van Hogeschool. Je behaalt 19 studiepunten (EC’s) en krijgt bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding vrijstelling voor de module Arbeids- en organisatiepsychologie.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Arbeids- en organisatiepsychologie bestemd
De opleiding is bestemd voor iedereen die psychologische kennis en inzichten in zijn of haar werk wil kunnen toepassen. Bijvoorbeeld voor (aankomende) managers of leidinggevenden. Ook medewerkers van de afdeling personeelszaken zullen veel aan deze opleiding hebben. De opleiding is bovendien geschikt voor iedereen die op HBO-niveau kennis wil opdoen over arbeids- en organisatiepsychologie.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven