/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO ICT in de logistiek


ICT is onmisbaar binnen de logistiek. Ontwikkelingen in de ICT hebben een enorme invloed op de logistieke keten, denk maar aan de bestellingen van een supermarktketen bij een fabrikant via een elektronisch bestelsysteem of aan mensen die een reisje boeken via internet. Nog altijd neemt het gebruik van automatiseringssystemen binnen de logistieke sector flink toe. Maar voordat een bedrijf investeert in dure systemen, is het goed om kennis op te doen. Welk systeem past bijvoorbeeld het beste bij het bedrijf en wat levert het op? Binnen de logistieke branche ontbreekt het vaak aan deze kennis. De vraag naar goed opgeleide mensen is dan ook groot. Wil jij aan deze vraag voldoen? Volg dan het HBO-deelprogramma ICT in de logistiek.

De opleiding besteedt uitgebreid aandacht aan logistieke informatiesystemen en diensten. Zo worden onder meer systemen als ERP, Tracking & Tracing, RFID en EDI behandeld. Daarnaast komen het beoordelen van de kosten van ICT-projecten en het inschatten van de opbrengsten van ICT-toepassingen aan bod.

Deze opleiding is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Logistiek en Economie van Hogeschool. Je behaalt 11 studiepunten (EC’s) en krijgt bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding vrijstelling voor de module ICT in de logistiek.

Voor wie is het HBO-deelprogramma ICT in de logistiek bestemd
De opleiding ICT in de logistiek is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de logistieke branche of dat van plan is en op HBO-niveau kennis wil opdoen over logistieke informatiesystemen en -diensten.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven