/ home  

Terug

verkleinen vergroten

MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen


MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
Als persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen werk je met mensen die niet zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, dak- en thuislozen, asielzoekers, verslaafden of mishandelde vrouwen. Vaak hebben deze mensen psychiatrische, psychosociale of gedragsproblemen. De opleiding MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen bereidt je uitstekend voor op deze boeiende en verantwoordelijke functie. Naast het ondersteunen van de cliënten op het gebied van persoonlijke verzorging, wonen, vrije tijd, school of werk komt ook het coördineren van de zorg, het schrijven van een plan van aanpak en het voeren van gesprekken met ouders en familie aan de orde.

Met deze opleiding bereid je je perfect voor om mensen met complexe problematiek te begeleiden en te ondersteunen. Je doet alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt. Na afronding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak en ben je klaar voor een verantwoordelijke en afwisselende functie.

Voor deze opleiding is een wettelijk verplichte aanvraag voor diploma-erkenning bij DUO en de Inspectie van het Onderwijs ingediend. Na een positief advies voor diploma-erkenning van de Inspectie van het Onderwijs wordt de opleiding geregistreerd in het CREBO en zal de opleiding starten volgens de allernieuwste kwalificatiedossiers 2012-2013. Wij verwachten dat deze opleiding start per 1 september. Wanneer de opleiding onverhoopt geen diploma-erkenning krijgt, kan de aanmelding uiteraard kosteloos worden geannuleerd.

Voor wie bestemd
De opleiding MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen is bestemd voor iedereen die graag mensen wil helpen die moeite hebben om zelfstandig te functioneren in de maatschappij.

Je einddoel
Na het afronden van deze opleiding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak waarmee je bent voorbereid op een verantwoordelijke functie kun je bijvoorbeeld aan de slag in een dak- en thuislozenopvang, psychiatrische instelling of verslavingskliniek.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

EDUmatch