/ home  

Terug

verkleinen vergroten

MBO Sociaal-maatschappelijk Dienstverlener


MBO Sociaal-maatschappelijk Dienstverlener
Als sociaal-maatschappelijk dienstverlener kun je veel betekenen voor mensen. Je helpt je cliënten om zo goed mogelijk hun draai te vinden in de maatschappij. Je streeft ernaar de zelfredzaamheid van je cliënten te vergroten door ze te begeleiden en kennis en vaardigheden over te brengen. Je bent breed inzetbaar, betrokken en kunt met diverse doelgroepen werken. Een ding is zeker: in jouw toekomstige baan is geen dag hetzelfde!

De opleiding MBO Sociaal-maatschappelijk Dienstverlener bereidt je perfect voor op een uitdagende functie in de sector sociaal agogisch werk. Je doet alle kennis en vaardigheden op die je nodig zult hebben. Zo is er o.a. aandacht voor de diverse doelgroepen, gesprekstechnieken en sociale vaardigheden en verschillende vormen van ondersteuning.

Na afronding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak en ben je klaar voor een afwisselende functie met veel doorgroeimogelijkheden.

Voor deze opleiding is een wettelijk verplichte aanvraag voor diploma-erkenning bij DUO en de Inspectie van het Onderwijs ingediend. Na een positief advies voor diploma-erkenning van de Inspectie van het Onderwijs wordt de opleiding geregistreerd in het CREBO en zal de opleiding starten volgens de allernieuwste kwalificatiedossiers 2012-2013. Wij verwachten dat deze opleiding start per 1 september. Wanneer de opleiding onverhoopt geen diploma-erkenning krijgt, kan de aanmelding uiteraard kosteloos worden geannuleerd.

Voor wie bestemd
De opleiding MBO Sociaal-maatschappelijk dienstverlener is bestemd voor iedereen die aan de slag wil in het sociaal agogisch werk. Je wilt met mensen werken en echt iets voor je cliënten betekenen. De opleiding is ook heel geschikt voor iedereen die al in deze sector werkt, maar nog niet over de juiste diploma’s beschikt.

Je einddoel
Na het afronden van deze opleiding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak. Hiermee kun je aan de slag bij tal van organisaties en instellingen. Bijvoorbeeld in de sociale dienstverlening, maatschappelijke opvang en dienstverlening, welzijn ouderen, gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, jeugdhulpverlening of geestelijke gezondheidszorg. Met het MBO 4-diploma op zak kun je bovendien doorstromen naar een HBO-opleiding.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

EDUmatch