/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Autotechniek


Propedeuse
In het grote project 'Kitcar' bouw je met een groep studenten aan een auto, vanaf de basis tot een volwaardig model. Je werkt daarbij één dag per week in ons Automotive Competence Center op RDM Campus. Je leert ook vaardigheden zoals samenwerken en werkzaamheden overdragen. De opleiding heeft een heldere programmering in doorlopende leerlijnen die beginnen in jaar één. Naast de basis Engineering-lijn volg je de automotive-, projecten-, praktijk- en compleet voertuig-leerlijn.

Hoofdfase
In deze fase werk je aan verdieping langs de leerlijnen. Je werkt aan innovatieve voertuigconcepten als voorbereiding op je stage. Duurzame mobiliteit maakt deel uit van het werk van de automotive engineer: elektrische, hybride en automatisch geleide voertuigen, en voertuigen met een brandstofcel. Door middel van stage, je minor en afstuderen kies je voor het profiel 'Commercial Business Engineer' of 'Research & Development Engineer'.

Minors
In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een
minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste
richting. Je kunt onder andere kiezen uit onderstaande minors. Let op!
Bij duale en deeltijdopleidingen kun je niet altijd gebruik maken van
het gehele aanbod en is je keuze beperkter.

1. Minor Future Automotive Technology
In de minor Future Automotive Technology worden de technische ontwerpen dynamica, aerodynamica, construeren en simulatie van geavanceerde voertuigsystemen behandeld.
Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan Projectmanagement. In de projecten komen uiteenlopende opdrachten voor zoals het ontwerp van voertuigen voor de Shell ECO Marathon waarbij nieuwe technologieën worden toegepast op het gebied van constructie en aandrijving om zo zuinig mogelijk te kunnen rijden. Maar ook de simulatie van het rijden van voertuigen over verschillende grondsoorten behoort tot de projecten.

2.Minor Management Technologie en Innovatie[b/]
De minor MTI is voor studenten die vanuit de techniek hun technische managementcapaciteiten en innovatievermogen willen aanwenden en ontwikkelen. Tijdens deze minor ontdek en leer je op welke wijze technologie ingezet kan worden om te innoveren. De uitdaging bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën, producten, diensten en/of processen is natuurlijk aan de ene kant een maximalisatie van de klanttevredenheid, aan de andere kant ligt er de uitdaging om tot een maximalisatie van productiviteit, winstgevendheid en uniciteit te komen.

[b]Vakken

In onze kijk op hoe jij het beste kunt studeren, zoeken we steeds de ideale balans tussen wat je moet weten en kunnen (kennisgestuurde leerlijn), hoe je dat toepast in de praktijk (praktijkgestuurde leerlijn) en hoe jij jezelf wilt ontwikkelen (studentgestuurde leerlijn). Samen noemen we dat het Rotterdams Onderwijs Model. In de kennisgestuurde leerlijn doe je de kennis en vaardigheden op voor je latere beroep. Zo leggen we de basis voor je beroepsopleiding en krijg je de handvatten om in de praktijk goed te kunnen aanpakken.

Basisprogramma
Als je op hbo-niveau wilt afstuderen, leer je in het basisprogramma een aantal algemene vaardigheden. Enkele voorbeelden van vakken zijn:
Sociale en communicatieve vaardigheden
Nederlands
Engels
Presenteren
Wiskunde
Economie
Beroepsspecifieke vakken

Tijdens de opleiding krijg je ook vakken die gericht zijn op je toekomstige beroep of werkveld. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
Mechanical Electrical and System Engineering
Automotive handling: motor chassis en aandrijving
Automotive ontwerpen
Testing and Validation
Automotive development

Keuzevakken
In jaar één en twee kun je kiezen uit zo'n driehonderd hogeschoolbrede keuzevakken, aangeboden door de verschillende opleidingen van Hogeschool Rotterdam. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften.

Soms moet je de keuzevakruimte gebruiken om je kennis bij te spijkeren, bijvoorbeeld op het gebied van de Nederlandse taal, Engels of wiskunde.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk