/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Orthopedisch schoentechnisch specialist


Als Orthopedisch schoentechnisch specialist werk je bij orthopedische schoentechnische bedrijven. Je werkt in de behandelkamer, zowel binnen het bedrijf als op locatie (bij de gebruikers) in een ziekenhuis/ revalidatiecentrum.

Je werkt binnen dit beroep veel samen met fysiotherapeuten, orthopedische instrumentmakers maar ook met andere specialisten die bij het revalidatieproces betrokken zijn. Met gevoel voor techniek en inlevingsvermogen in de problemen van de cliënt, zorg jij ervoor dat mensen met voetproblemen weer kunnen lopen. Je maakt schoenen en andere orthopedische aanpassingen voor mensen met een lichamelijke handicap. Deze hulpmiddelen maak je aan de hand van werktekeningen en gipsafdrukken. Je meet hiervoor eerst de voeten op, maakt gipsafdrukken en vervolgens maak je houten of kunststof leesten. Die zijn de basis voor de voetbedden. Vervolgens teken je het patroon en snijd deze uit leer. De afwerking van de schoen is zorgvuldig werk. Stansen, snijden, leesten afwerken en het stikken van leer worden met behulp van machines gedaan. Elke orthopedische schoen die je maakt is weer anders. Dat maakt het beroep orthopedisch schoentechnicus juist zo afwisselend!

In dit beroep heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Omdat je mensen helpt die veel afhankelijk zijn van het schoeisel dat je maakt. Je werkt veilig en zorgvuldig. Tijdens een oplevering bij de eindgebruiker ben je alert op signalen van de eindgebruiker en houd je rekening met de psychische effecten die op de eindgebruiker kunnen hebben. Je behoudt een goed werktempo, maar tegelijkertijd ben je bewust van de kwaliteit die je aflevert bij een klant.

Spreken de werkzaamheden van Orthopedisch schoentechnisch specialist je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk