/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO-Bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)


HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
Bachelor of Education (B Ed)

Kun jij goed met kinderen omgaan en vind je het een uitdaging om antwoord te geven op hun, vaak lastige, vragen? Wil jij graag voor de klas staan en kinderen helpen zich te ontwikkelen? Met de HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) van Hogeschool kun je nu leraar worden via flexibele thuisstudie. Je wordt opgeleid tot een vakbekwame, kindgerichte en innovatieve leraar in het basisonderwijs die beschikt over professionele vaardigheden en benodigde vakkennis. Je haalt het internationaal erkende HBO-bachelorgetuigschrift Lerarenopleiding Basisonderwijs waarmee je de titel Bachelor of Education mag voeren. Met deze titel kun je lesgeven in de groepen 1 t/m 8. Ook is het mogelijk om aan de slag te gaan binnen andere richtingen in het onderwijsveld als leerlingbegeleiding, de organisatie van buitenschoolse activiteiten en ICT.

Het beroep
De moderne leraar is niet alleen de onderwijzer die kennis overdraagt en huiswerk en proefwerken nakijkt. Als docent heb je steeds meer een taak als coach, die leerlingen motiveert en enthousiast maakt. Je bent ook een mentor, een begeleider bij wie ze aan kunnen kloppen als ze een probleem hebben. De functie is enorm afwisselend. Want elke leerling is uniek. Aan jou de dankbare taak om hem te begeleiden en op een waardevolle manier aan zijn opvoeding en toekomst bij te dragen.

De onderwijsmarkt is breed en veelzijdig. Behalve lesgeven, kun je je in het onderwijswerkveld ook richten op leerlingbegeleiding, de organisatie van buitenschoolse activiteiten en ICT. De opleiding is in de eerste plaats een lerarenopleiding, maar een werkomgeving buiten het onderwijs is ook zeer goed mogelijk.

Inhoud van de HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
Het curriculum van de HBO Lerarenopleiding Basisonderwijs is opgebouwd uit acht thema’s. Binnen elk thema is gekozen voor een specifieke thematische invulling. Daarnaast verricht je in de propedeuse onder begeleiding enkele praktijkopdrachten.

Aan het einde van de propedeuse laat je zien dat je ‘hoofdfasebekwaam’ bent. De hoofdfase gaat dieper in op de stof en je werkt geleidelijk toe naar meer zelfstandigheid in uitvoering van taken in de beroepspraktijk. Aan het eind van de hoofdfase toon je aan dat je ‘afstudeerbekwaam’ bent. De afstudeerfase (de LiO-stage) is gericht op zelfstandig werken en het onder eigen verantwoordelijkheid uitvoeren van taken in de beroepspraktijk. Na het succesvol afronden van de afstudeerfase ben je ‘startbekwaam’ voor een baan op de arbeidsmarkt!

Studieprogramma HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
Het studieprogramma van de opleiding bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. De opleiding wordt afgesloten met een LiO-stage (=Leraar in Opleiding) en een afstudeeropdracht. In onderstaand studieprogramma staat aangegeven welke modules je kunt verwachten. De studiepunten (EC’s) geven een indicatie van de relatieve omvang per module.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven