/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Associate degree Accountancy


Associate degree Accountancy Nieuw!
In twee jaar een erkend HBO-getuigschrift

Door de strengere wet- en regelgeving m.b.t. verslaglegging en de technologische ontwikkelingen worden de werkzaamheden van een (assistent)accountant steeds complexer. Terwijl er steeds meer werk is, omdat meer organisaties, vooral in het MKB, de financiële processen uitbesteden aan een administratie- of accountantskantoor. Een (assistent)accountant moet nog meer gericht zijn op controle en beheersing en een actieve, adviserende rol aannemen. Een gedegen opleiding en analytisch vermogen zijn dan ook steeds belangrijker.

Met de tweejarige Associate degree (Ad) Accountancy doe je de juiste kennis en competenties op om een essentiële uitvoerende en controlerende rol te spelen bij het verzorgen van de (financiële) administratie van cliënten. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden als overleg voeren over zaken op financieel-economisch en administratief gebied, het volgen van ontwikkelingen in het vakgebied, het aanleveren van relevante informatie voor het opstellen van balans, winst-en-verliesrekening, begroting, budgetten, jaarrekening en meerjarenplanning, het uitvoeren van bedrijfseconomische analyses, administratieve en fiscale dienstverlening en het schrijven en presenteren van rapporten.

De Associate degree Accountancy is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding HBO Accountancy. Je behaalt 120 studiepunten (EC’s) en krijgt bij doorstroming naar de bacheloropleiding vrijstelling voor gelijknamige modules met overeenkomende studiepunten.

Deze opleiding is als deeltijdopleiding geregistreerd in het CROHO onder nummer 80008.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven