/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO-leergang Grafisch ontwerpen


De leerstof bevat vele actuele onderwerpen, waarbij de theorie direct wordt toegepast in de praktijk. De volgende onderdelen komen aan bod:

Grafisch ontwerpen
Deze module geeft basiskennis en vaardigheden op het gebied van grafisch ontwerpen. Aan het eind van de module is het gehele proces doorlopen van briefing en concept tot eindpresentatie.

Indesign
Indesign is het programma om verschillende media mee vorm te geven. Deze module is geschreven op basis van de examenrichtlijnen van Adobe Certified Expert (ACE), een internationaal erkend diploma van Adobe. Onderwerpen zijn o.a. het lay-out, werken met tekst, werken met tabellen, werken met beeld, kleur en transparantie, interactieve documenten, import en export bij cross-media, pre-press en print.

Illustrator
Net als Indesign is deze module geschreven op basis van de examenrichtlijnen van Adobe Certified Expert (ACE). Illustrator is een ontwerpprogramma waarin je bijvoorbeeld letters en logo’s kunt ontwerpen die je vervolgens in je mediaproducten kunt gebruiken. Onderwerpen in deze module zijn o.a. tekenen, vormen maken, werken met kleur, werken met tekst, werken met layers, clipping paths en symbolen, werken met penselen, effecten en afbeeldingsstijlen, perspectieftekenen, werken met 3D-effecten, grafieken en diagrammen maken, werken met Bridge en exporteren voor print of web/mobile.

Brand Design
Deze module geeft kennis en inzicht in het ontwikkel- en ontwerpproces van merken en het inzicht en de vaardigheden om dit te relateren aan het gevoerde merkbeleid en verschillende organisationele contexten.

Typografie
In deze module leer je moeiteloos werken met Adobe Photoshop. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van lagen en maskers, werken met Vector tools, kleurbewerking en retoucheren. Na afloop kun je het Adobe Certified Expert-examen doen, waarmee je een internationaal erkend diploma behaalt.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven