/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO Usability


b]Inhoud van het HBO-deelprogramma Usability[/b]
Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

User Research
Het doel van de module is het bijbrengen van fundamentele onderzoeksvaardigheden en deze toe te passen binnen de context van user research. Aan het einde van deze module is duidelijk wat onderzoek is en welke fasen het onderzoeksproces kent. Daarnaast komen de belangrijkste methoden en technieken die bij onderzoek worden gebruikt aan bod. En welke daarvan toegepast kunnen worden in het domein van user research om persona's te maken, te gebruiken en te onderhouden.

Interactieontwerpen
Internet en software worden steeds intuïtiever. Iemand die Word gebruikt of via internet iets opzoekt, hoeft niet per se eerst een cursus te volgen om die omgevingen te beheersen. De omgeving is gebouwd met de gebruiker in het achterhoofd; dit noemt men user-centered design of ontwerpen voor de gebruiker. Hoe intuïtiever een website is gebouwd, hoe positiever de gebruiker over die website zal zijn, en hoe vaker deze zal terugkeren op deze site. De doelstelling van deze module is een mensgericht (user-centered) ontwerpproces in te richten en uit te voeren. Daarbij is aandacht voor hoe de gebruiker denkt en waarneemt, en hoe het ontwerp afgestemd kan worden op die gebruiker.

Usability
Je leert de resultaten van een gebruiksonderzoek analyseren, verbetervoorstellen formuleren, randvoorwaarden voor de interactie opstellen, gebruiksscenario’s opstellen, interactie-elementen benoemen en toe te passen en ontwerpoplossingen communiceren naar technische ontwikkelaars. Verder leer je complexe usability reviews uit te voeren en interactie/interfaceontwerpen maken.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven