/ home  

Terug

verkleinen vergroten

MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen klassikaal


]MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen klassikaal Nieuw!
Haal een erkend MBO 4-diploma

Als persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen werk je met mensen die niet zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, dak- en thuislozen, asielzoekers, verslaafden of mishandelde vrouwen. Vaak hebben deze mensen psychiatrische, psychosociale of gedragsproblemen. De opleiding MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen klassikaal bereidt je uitstekend voor op deze boeiende en verantwoordelijke functie. Naast het ondersteunen van de cliënten op het gebied van persoonlijke verzorging, wonen, vrije tijd, school of werk komt ook het coördineren van de zorg, het schrijven van een plan van aanpak en het voeren van gesprekken met ouders en familie aan de orde.

Met deze opleiding bereid je je perfect voor om mensen met complexe problematiek te begeleiden en te ondersteunen. Je doet alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt. Na afronding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak en ben je klaar voor een verantwoordelijke en afwisselende functie.

De klassikale bijeenkomsten (bij de dagopleiding 1 x per 4 weken, bij de avondopleiding 1 x per 2 weken) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In kleine groepen ga je intensief aan de slag. Je krijgt extra uitleg over de lesstof, werkt samen met medestudenten en oefent je vaardigheden in praktijksituaties. In de tussenliggende weken studeer je thuis met intensieve begeleiding via internet. Ook maak je gebruik van de nieuwste online studietools die ervoor zorgen dat je overzicht behoudt en efficiënt studeert.

Voor wie is de opleiding MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen klassikaal bestemd
De opleiding MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen is bestemd voor iedereen die graag mensen wil helpen die moeite hebben om zelfstandig te functioneren in de maatschappij.

Je einddoel
Na het afronden van deze opleiding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak waarmee je bent voorbereid op een verantwoordelijke functie kun je bijvoorbeeld aan de slag in een dak- en thuislozenopvang, psychiatrische instelling of verslavingskliniek.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

EDUmatch