/ home  

Terug

verkleinen vergroten

MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg klassikaal


MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg klassikaal Nieuw!
Haal een erkend MBO 4-diploma

Een persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg heeft een verantwoordelijke, maar dankbare baan. Met de MBO-opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg klassikaal word je opgeleid voor deze uitdagende functie. Je werkt met mensen van alle leeftijden met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking of met een meervoudige beperking of problematiek. De cliënten komen met vragen die over van alles kunnen gaan. Ze wonen in een instelling, een woongroep of thuis. Jij zorgt ervoor dat de ondersteuning op de cliënt en de situatie is afgestemd. Je verzorgt afwisselende activiteiten, zorgt voor een rustige woonomgeving en geeft begeleiding bij opvoeding, persoonlijke verzorging, wonen, vrije tijd, school of werk. Verder wordt aandacht besteed aan het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen, zoals medicijnen toedienen of het verschonen van een verband, het coördineren van activiteiten met collega’s en andere hulpverleners en het voeren van gesprekken met ouders en familie.

Met deze opleiding bereid je je perfect voor om cliënten met een complexe of meervoudige beperking te begeleiden en verzorgen. Je doet alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt. Na afronding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak en ben je klaar voor een uitdagende en afwisselende functie.

De klassikale bijeenkomsten (bij de dagopleiding 1 x per 4 weken, bij de avondopleiding 1 x per 2 weken) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In kleine groepen ga je intensief aan de slag. Je krijgt extra uitleg over de lesstof, werkt samen met medestudenten en oefent je vaardigheden in praktijksituaties. In de tussenliggende weken studeer je thuis met intensieve begeleiding via internet. Ook maak je gebruik van de nieuwste online studietools die ervoor zorgen dat je overzicht behoudt en efficiënt studeert.

Je einddoel
Na het afronden van deze opleiding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak waarmee je bent voorbereid op een verantwoordelijke functie kun je aan de slag als begeleider of groepsleider, pedagogisch werker, ambulant begeleider of pedagogische thuishulp.

Opzet van de opleiding MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg klassikaal
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 27 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 54 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt in kleine groepen en onder begeleiding van een ervaren docent. De docent geeft extra uitleg bij lastige onderwerpen, behandelt voorbeelden uit de praktijk en ondersteunt je bij het trainen van vaardigheden. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

EDUmatch