/ home  

Terug

verkleinen vergroten

MBO Dierenartsassistent paraveterinair klassikaal


MBO Dierenartsassistent paraveterinair klassikaal Nieuw!
Haal een erkend MBO 4-diploma

Dierenartsassistent is een dankbaar beroep. Je helpt niet alleen bij het beter maken van dieren, ook heb je contact met hun baasjes. Ook zij moeten begeleid worden. Spreekt de combinatie werken met dieren en mensen je aan? Dan is de opleiding MBO Dierenartsassistent Paraveterinair klassikaal een uitstekende keuze! Een dierenartsassistent paraveterinair is de rechterhand van de dierenarts. Dat wil zeggen dat je onder toezicht van de dierenarts ook medische handelingen mag verrichten. Tijdens de opleiding leer je bijvoorbeeld hechtingen te verwijderen, nagels te knippen en wonden schoon te maken en te verbinden. Daarnaast raak je thuis in het verrichten van administratieve werkzaamheden, zoals het beheren van de receptie en het schrijven van rapporten.

Met deze opleiding bereid je je perfect voor op een leuke en gevarieerde baan. Je doet alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt. Na afronding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak waarmee je alle kennis hebt opgedaan om als dierenartsassistent aan de slag te kunnen gaan!

De klassikale bijeenkomsten (bij de dagopleiding 1 x per 4 weken, bij de avondopleiding 1 x per 2 weken) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In kleine groepen ga je intensief aan de slag. Je krijgt extra uitleg over de lesstof, werkt samen met medestudenten en oefent je vaardigheden in praktijksituaties. In de tussenliggende weken studeer je thuis met intensieve begeleiding via internet. Ook maak je gebruik van de nieuwste online studietools die ervoor zorgen dat je overzicht behoudt en efficiënt studeert.

Je einddoel
Met dit erkende MBO-diploma voldoe je aan de eisen van het Besluit Paraveterinairen. Dit betekent dat je mag gaan werken als Dierenartsassistent paraveterinair. Na het behalen van het diploma kun je je inschrijven in het officiële register voor Paraveterinairen. Via dit register kan een dierenarts nagaan of iemand bevoegd is een bepaalde diergeneeskundige handeling te verrichten.

Opzet van de opleiding MBO Dierenartsassistent paraveterinair klassikaal
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 36 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 72 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt in kleine groepen en onder begeleiding van een ervaren docent. De docent geeft extra uitleg bij lastige onderwerpen, behandelt voorbeelden uit de praktijk en ondersteunt je bij het trainen van vaardigheden. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

EDUmatch