/ home  

Terug

verkleinen vergroten

MBO Onderwijsassistent klassikaal


MBO Onderwijsassistent klassikaal Nieuw!
Haal een erkend MBO 4-diploma

Op zoek naar een uitdagende en verantwoordelijke baan in het onderwijs? Dan is de opleiding MBO Onderwijsassistent klassikaal een goede keuze. Als onderwijsassistent ondersteun je een leraar of onderwijsteam. Je kunt de vaste assistent zijn van één klas, maar ook met individuele leerlingen werken. Je hebt een opvoedkundige rol en helpt leerlingen bij hun taken. Je handelt zelfstandig vragen af, observeert leerlingen bij het zelfstandig werken en schrijft rapportages. Onder begeleiding van de leraar leg je lesmateriaal klaar, help je bij het ontwikkelen van lessen en geef je extra uitleg bij opdrachten. Ook het uitvoeren van baliewerkzaamheden, licht administratief werk en het organiseren van buitenschoolse activiteiten behoort tot de taken. Ga je als onderwijsassistent aan de slag in het basisonderwijs of speciaal onderwijs dan voer je ook vaak verzorgende taken uit bij de voor- en naschoolse opvang.

Deze opleiding bereidt perfect voor op een verantwoordelijke en afwisselende baan als onderwijsassistent. Je doet alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt. Na afronding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak. En kun je aan de slag in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, beroepsonderwijs of volwassenenonderwijs.

De klassikale bijeenkomsten (bij de dagopleiding 1 x per 4 weken, bij de avondopleiding 1 x per 2 weken) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In kleine groepen ga je intensief aan de slag. Je krijgt extra uitleg over de lesstof, werkt samen met medestudenten en oefent je vaardigheden in praktijksituaties. In de tussenliggende weken studeer je thuis met intensieve begeleiding via internet. Ook maak je gebruik van de nieuwste online studietools die ervoor zorgen dat je overzicht behoudt en efficiënt studeert.

Je einddoel
Na het afronden van deze opleiding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak. Je kunt aan de slag als onderwijsassistent in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, beroepsonderwijs of volwassenenonderwijs.

Opzet van de opleiding MBO Onderwijsassistent klassikaal
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 27 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 54 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt in kleine groepen en onder begeleiding van een ervaren docent. De docent geeft extra uitleg bij lastige onderwerpen, behandelt voorbeelden uit de praktijk en ondersteunt je bij het trainen van vaardigheden. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

EDUmatch