/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO-bachelor Lerarenopleiding Talen – specialisatie Nederlands klassikaal


HBO-bachelor Lerarenopleiding Talen – specialisatie Nederlands klassikaal Nieuw!
Leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad

Taal is een belangrijk onderdeel van je leven. Zowel op sociaal gebied als op de arbeidsmarkt is een goede beheersing van de Nederlandse taal belangrijk. En wat is er mooier dan anderen de Nederlandse taal goed te leren beheersen? Het onderwijs zoekt mensen die hun kennis kunnen overbrengen op leerlingen. De HBO-bachelor Lerarenopleiding Nederlands van Hogeschool leidt je op tot tweedegraads docent. Na afronding van de opleiding ben je bevoegd om les te geven aan het VMBO (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), de eerste drie klassen van de HAVO en VWO en het BVE-veld (beroeps- en volwasseneneducatie). Het onderwijs zal je met open armen ontvangen!

In deze bacheloropleiding leer je niet alleen hoe je anderen kunt helpen om zo goed mogelijk te communiceren, je leert ook hoe je leerlingen in hun taalontwikkeling kunt begeleiden en plezier kunt laten beleven met taal. Vergeet even de onderwijzer van vroeger, anno nu ben je als docent veel meer een coach die leerlingen motiveert en enthousiast maakt voor het vak. Je bent net zo goed een mentor, iemand bij wie ze kunnen aankloppen als ze een probleem hebben. Dat maakt de functie afwisselend en uitdagend.

Het werkveld staat te springen om praktijkgerichte docenten die inhoudelijk onderwijs aanbieden dat leerlingen aanspreekt. Dus de carrièreperspectieven zijn goed!

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Deze opleiding is als deeltijdopleiding geregistreerd in het CROHO onder nummer 30116. Na afloop mag de titel Bachelor of Education (B Ed) worden gevoerd.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven