/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO-bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)


HBO-bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) Nieuw!
Bachelor of Social work

Wil je als professional aan de slag in de hulpverlening? Dan is deze bacheloropleiding SPH een goede keuze. Na afronding kun je o.a aan de slag in de jeugdzorg, ggz, verslavingszorg of maatschappelijke opvang. Je biedt professionele begeleiding en ondersteuning aan mensen met uiteenlopende problematiek. De opleiding biedt twee specialisaties: Jeugzorgwerker en SPH-generalist.

Veranderingen in de samenleving en de wetgeving hebben gevolgen voor de werkzaamheden van de SPH’er. Er is een omslag gaande van verzorgingsstaat naar participatiestaat waarbij meer verantwoordelijkheden decentraal komen te liggen (de Kanteling). Hulpverleners, zoals SPH-ers, dienen hier in hun werk rekening mee te houden en hulpverlening te bieden conform Welzijn Nieuwe Stijl. In de opleiding is hier dan ook ruimschoots aandacht voor. De opleiding legt daarnaast het accent op Evidence based werken en (verder) ontwikkeling van het beroep.

Na afronding van de opleiding SPH ben je breed inzetbaar. Er is een toenemende vraag naar professionals die een interdisciplinair overzicht kunnen houden op complexe hulpverleningsvraagstukken. De werkgelegenheid is dan ook zeker goed te noemen.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven