/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO Mediation klassikaal


HBO-deelprogramma Mediation klassikaal
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Rechten

Mediation is het met behulp van een bemiddelaar komen tot een voor alle partijen aanvaardbare oplossing in een conflictsituatie. De mediator heeft de rol van neutrale derde partij in een geschil. Hij maakt de geschilpunten bespreekbaar en begeleidt de communicatie tussen partijen. Een mediator wordt vaak ingezet bij de afwikkeling van echtscheidingen, maar bijvoorbeeld ook bij arbeidsconflicten, buurt- en burenruzies en andere samenwerkrelaties.

Mediation is veelal een snellere, effectievere en goedkopere manier om een geschil op te lossen tussen partijen. Men voorkomt daarmee een langdurige gerechtelijke procedure.

Deze opleiding behandelt verschillende facetten van het vak van mediator. Onderwerpen zijn onder andere de basisprincipes van conflicthantering en onderhandelingstheorieën. Ook het juridisch kader, de beroepsregels en de ethische aspecten van het mediationvak komen aan bod.

Het HBO-deelprogramma Mediation is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Rechten. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Heb je interesse in deze opleiding?

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven