/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO Handschriftonderwijs


HBO-deelprogramma Handschriftonderwijs Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Leren schrijven is een van de belangrijkste leerprocessen op de basisschool. In dit HBO-deelprogramma maak je kennis met de leerlijn van het handschriftonderwijs. Er is o.a. aandacht voor verbonden en onverbonden schrift, schrijfmaterialen, ergonomie en pengreep, de schrijfvoorwaarden, het begeleiden van het schrijfproces en het gebruik van nieuwe media (toetsenbord, touchscreen).

Dit deelprogramma is een aanrader voor iedereen die werkt met leerlingen op de basisschool. Uiteraard voor (aankomend) docenten, maar ook onderwijsassistenten en remedial teachers zullen veel aan de kennis en vaardigheden uit deze opleiding hebben.

Het HBO-deelprogramma Handschriftonderwijs is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module binnen die HBO-bacheloropleiding.

Doelgroep
Dit deelprogramma is een aanrader voor iedereen die lesgeeft in het basisonderwijs of dit wil gaan doen. Bijvoorbeeld voor docenten die zich willen bijscholen. Ook voor onderwijsassistenten en andere schoolmedewerkers is dit HBO-deelprogramma zeer interessant. Tot slot is de opleiding ook interessant voor ouders van kinderen die (bijna) naar de basisschool gaan. De kennis die je opdoet zal je helpen om je kind (beter) te begeleiden.

Heb je interesse in deze opleiding?

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven