/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO Gezondheids- en ouderenpsychologie


HBO-deelprogramma Gezondheids- en ouderenpsychologie Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie

Werk je met ouderen, bijvoorbeeld in de psychologie of (gezondheids)zorg? Dan biedt dit HBO-deelprogramma je in korte tijd waardevolle kennis. Diverse psychologische aspecten van deze specifieke doelgroep worden besproken. Zo leer je o.a. over omgaan met ziekte, gebreken of eenzaamheid. Ook veelvoorkomende ziektebeelden als Alzheimer of dementie komen aan bod. Na afronding van de opleiding zul je meer begrijpen van de psychische factoren die je in het werken met ouderen tegenkomt.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

Doelgroep
Deze opleiding is bestemd voor professionals in de psychologie, de zorg of ouderenzorg, die meer willen leren over de psychologische aspecten van ziekte of ouderdom. Bijvoorbeeld als specialisatie of uitbreiding van vakkennis. Zo biedt de opleiding waardevolle kennis voor o.a. psychologisch medewerkers, verpleegkundigen, verzorgers, activiteitenbegeleiders, pedagogisch medewerkers of algemeen medewerkers. De opleiding is ook zeer interessant voor mantelzorgers en vrijwilligers in zorginstellingen.

Heb je interesse in deze opleiding?

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven