/ home  

Terug

verkleinen vergroten

ICT-beheerder (niveau 4)


Kerntaken
Uw werk zal bestaan uit vier kerntaken:

1. U richt een servicedesk in en stuurt deze aan. U interpreteert, analyseert,
registreert en rapporteert informatieverzoeken van gebruikers en
servicedeskmedewerkers.
2. U beheert informatiesystemen. U zoekt storingen, test en beveiligt
informatiesystemen. U stelt gebruikers- en beheerprocedures op en onderhoudt deze.
3. U ontwikkelt informatiesystemen. U vertaalt functionele ontwerpen naar technische ontwerpen. Ook implementeert en documenteert u informatiesystemen.
4. U realiseert nieuwe applicaties. U richt een ontwikkelingsomgeving in en beheert deze. Hierbij gebruikt u een ergonomisch verantwoorde gebruikersinterface, diverse programmeertalen en methodieken.

Studieduur
De studie duurt gemiddeld vier jaar. Indien u al in het bezit bent van een diploma Medewerker beheer ICT kunt u de opleiding ICT-beheerder verkort volgen.

Studievorm
Een aantal modules bestaat uit een theorie- én een praktijkdeel. De theorie bestudeert u thuis met begeleiding via DirksenPlaza. Met dit e-learning-systeem kunt u onbeperkt inloggen op uw eigen studieplek en dat biedt unieke mogelijkheden! De meeste praktijkopdrachten kunt u tijdens uw reguliere werkzaamheden uitvoeren. Bij enkele modules nodigen wij u uit in ons trainingscentrum in Maarssen de praktijk te leren.

Studiebelasting
Als u de volledige studie in vier jaar afrondt, moet u rekenen op maximaal vijftien uur per week. Bij deze uren is inbegrepen:

zelfstudie
praktijkopdrachten
examens en voorbereiding daarop
het maken van werkstukken

Het is ook mogelijk om een aantal studieonderdelen gelijktijdig te volgen. Uw studiebelasting stijgt dan uiteraard evenredig. U mag natuurlijk ook langer over uw studie doen.

Vrijstellingen
Op basis van uw behaalde certificaten en/of diploma's kunt u vrijstelling krijgen voor één of meerdere deelkwalificaties uit deze opleiding.

Bent u niet in het bezit van relevante certificaten en/of diploma's om vrijstelling te krijgen voor deze opleiding, maar heeft u wel veel praktijk- en/of werkervaring? Verzilver dan uw ervaring in een officieel ervaringscertificaat (EVC). Het Dirksen MBO-College stelt op basis van uw ervaringscertificaat een verkort mbo opleidingstraject voor u samen.

Coaching
Naast de begeleiding via DirksenPlaza, krijgt u tijdens uw studie ook actieve begeleiding van uw telecoach. Dit betekent dat uw telecoach regelmatig contact opneemt. De telecoach neemt dan uw studievoortgang door om eventuele knelpunten te kunnen signaleren en verhelpen.

Extra studiebegeleiding op ons trainingscentrum
Bij het Dirksen MBO-College heeft u de mogelijkheid om op mbo-niveau een deeltijdstudie te volgen in combinatie met ondersteuning van onze docenten. Ideaal als u overdag werkt en toch een steuntje in de rug nodig heeft bij het doornemen van de lesstof. U bepaalt zelf hoeveel begeleiding u nodig heeft en wanneer. Precies zoals u dat van Dirksen gewend bent!

U kunt voor deze extra studiebegeleiding terecht in Maarssen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. U maakt dan een afspraak voor wanneer u eraan toe bent. Deze extra studiebegeleiding is niet bij het collegegeld inbegrepen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting telefoon: 026 3 544 644.

Examen - Diploma
U rondt iedere module af met een examen. De opleiding sluit u in uw eigen werkomgeving af met een Proeve van Bekwaamheid. Bent u geslaagd voor alle modules, tussentijdse praktijkopdrachten en de Proeve van Bekwaamheid dan ontvangt u een erkend mbo-diploma.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk