/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Master Care & Technology


Saxion ontwikkelt samen met Hogeschool Zuyd, Fontys en drie onderwijsinstellingen in Europa een Europese Master Care and Technology. In september 2015 is de eerste lichting studenten gestart.
In alle domeinen van de gezondheidszorg is technologie onmisbaar. Van de operatiekamer volgebouwd met hightech-apparatuur tot de slimme mobiele registratie- en planningsapps voor de thuiszorg en van online consulten tot naadloos ingebouwde domotica die mensen helpt langer prettig en veilig thuis te wonen: technologie is overal in de zorg.

Toch constateren we dat er tussen zorgverleners en ontwikkelaars van technologie een wat ongemakkelijke afstand bestaat, die wordt weerspiegeld in suboptimaal ontwerp en gebruik van zorgtechnologie. Zorgverleners ervaren dat apparatuur niet optimaal is afgestemd op hun handelwijze en kunnen terughoudend op innovaties reageren. Technici, aan de andere kant, bouwen enthousiast oplossingen die onvoldoende afgestemd zijn op de bestaande praktijk in de zorg. Zij missen veelal de praktische kennis van handelingen en beslissingen in de zorg voor mensen.

De Europese Master Care and Technology staat open voor professionals uit alle landen met twee jaar werkervaring en met een achtergrond in de zorg of in de technologie. Zij worden opgeleid om te werken in een ontwerp- en ontwikkelcyclus gericht op co-creatie en gebruiksgeoriënteerde ontwikkeling. Daarvoor brengt de student zelf vanuit de werksituatie een project op het gebied van zorgtechnologie in, waaraan hij gedurende de studie werkt (action learning).

Studenten bezoeken binnen twee jaar zevenmaal een van de zes deelnemende deelnemende onderwijsinstellingen in Nederland, Finland en Portugal om een week lang in een international class onderwijs te volgen. In de tussentijd voeren zij hun studieopdrachten in hun eigen werkomgeving uit en ontvangen zij studiebegeleiding op afstand. Afgestudeerden kunnen vanuit een geïntegreerde visie werken aan de totstandkoming, toepassing of doorontwikkeling van gebruikers- en mensgerichte zorgtechnologie.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Fontys Hogescholen