/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Fashion and Textile Technologies


Bij hbo Fashion and Textile Technologies word je textielexpert (titel: Bachelor of Science), met oog voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Je leert alles over textiele materialen, innovatieve productiemethoden, samenstellen van een collectie, inkopen, verkopen en ondernemen.

Met jouw product- en materiaalkennis vorm jij de onmisbare schakel tussen ontwerpers, de productie en de markt. De spil in het bedrijf. Een interieur- of modeontwerper kan niet zonder jouw specifieke kennis en inbreng. Co-creatie noemen we dat.

Wat leer je
Hbo Fashion and Textile Technologies biedt volop ruimte om je eigen talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Of dat nu ligt op het technische, creatieve of commerciële vlak. Je start breed en leert alle ins en outs van textiel. Met je keuze voor een minor, stage, living technology- en afstudeerproject breng je focus aan. Zo stel je jouw eigen portfolio samen, rondom:

Materials: materiaal en productie (technisch)
Collection: productontwikkeling en collectioneren (creatief)
Buying: commercie en marktontwikkeling (commercieel)

Als alleskunner met een brede interesse kun je uiteraard ook crossovers maken. Wat je ook kiest: textiele materialen vormen de rode draad in deze textiel- en mode-opleiding. Met die kennis ben je welkom bij veel bedrijven in de textiel- en mode-industrie, in binnen- en buitenland.

Internationale mogelijkheden
De mode- en textielbranche is zeer internationaal. Engels is bij FTT dan ook een belangrijk vak. De opleiding heeft een groot internationaal netwerk. Internationale stages, exchange minoren en afstudeeropdrachten? We bieden je volop keuze bij onze partners in vrijwel de hele wereld!

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hogeschool van Amsterdam
Saxion