/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Body & Mind - Pilates Trainer (mat 1)


Pilates voor Personal Trainers
Deze 2 daagse praktijkgerichte cursus Pilates voor Personal Trainers is o.a. geschikt voor Fitnesstrainers en Personal Trainers die -aan de hand van de 5 Pilates Principes- op een veilige, efficiente manier klanten 1 op 1 of in kleine groepen willen gaan begeleiden. Pilates is niet alleen geschikt voor mensen met lichamelijke klachten en/of beperkingen, maar zeker ook voor sporters!

Wat is Pilates?
Pilates is een populaire fitheidstraining met gegarandeerde resultaten. Een Pilates workout richt zich op de 5 Principes "breathing", "concentration", "control", "centering" en "precision". Hiermee richt Pilates zich op een gezond lijf en een sterke geest.

Pilates is geschikt voor iedereen ongeacht fitheidsniveau of leeftijd. In het bijzonder is de training geschikt voor mensen met rug-, nek- en/of schouderklachten en bekkeninstabiliteit. Ook biedt Pilates ondersteuning voor mensen die last hebben van extreme vermoeidheid, burn-out of herstellende zijn van (borst)kanker.

Over de docent
Deze cursus wordt verzorgd door Henriët van Dalen. Henriët heeft bijna 20 jaar binnen de sportbranche gewerkt als docent en manager. Eenmaal in contact gekomen met Pilates ontdekte zij dat werken vanuit stabilisatie een absolute basis is. Als klassiek Pilates docent is zij Balanced Body en Peak Pilates gecertificeerd. Momenteel volgt zij trajecten in het buitenland waar zij internationale mastertrainingen volgt.

Sinds 2011 runt zij succesvol haar eigen studio waar naast groepstrainingen op de mat ook Personal trainingen worden gegeven, veelal op de Pilates apparatuur zoals Reformer en Exo Chair. Zij zet Pilates in als middel om klanten te laten herstellen van klachten, maar ook om (top)sporters te verbeteren in hun prestaties. In deze trajecten werkt Henriet veel samen met fysiotherapeuten, osteopaten en manuele therapeuten.

Inhoud
Tijdens deze 2 daagse specialisatie leer je de principes van de klassieke Pilates efficiënt in te zetten bij jouw klanten. De focus ligt hierbij op een evenwichtige ontwikkeling van het lichaam door middel van een krachtig centrum (core), flexibiliteit en lichaamsbewustzijn. Een aantal onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:
Basisprincipes en -oefeningen van de Pilates methode
Functionele houding en ademhaling
Anatomie rondom de wervelkolom (strengthening and mobilisation of the spine)
Mat 1 (beginner) oefenprogramma
Pilates voor sporters

Aan het eind van de cursus ken je de do's en dont's bij de meest voorkomende rug-, nek- en schouderklachten, en ben je bovendien in staat om dit direct praktisch te vertalen naar je eigen klanten.

Cursusdata
Zaterdag 16 en 30 januari 2016 in Zwolle.

Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding kan via het inschrijfformulier: http://www.start2move.nl/inschrijfformulier

Contact
Neem gerust telefonisch contact met ons op!
E-mail: info@start2move.nl
Telefoon: 088 - 850 76 48

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk