/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Drogist


Drogist

Haal het erkende Pharmacon-vakdiploma


Klanten moeten er bij een drogist op kunnen vertrouwen dat ze juiste informatie en goed advies krijgen over zelfzorgmiddelen en gezondheidsklachten. De drogist dient daarom over alle kennis te beschikken die nodig is om klanten te helpen met advies en het herkennen van klachten waarmee ze beter naar de huisarts of apotheek kunnen gaan.

De drogist is daarbij ook verantwoordelijk voor andere zaken in de drogisterij. Zoals het aansturen van medewerkers, voorraadbeheer en het bijhouden van actuele ontwikkelingen. Daarnaast is ook kennis van de wet- en regelgeving vereist. Wil je graag zo?n afwisselende en uitdagende baan? Of wil je als verkoopmedewerker of assistent-drogist doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheden? Kies dan nu voor deze opleiding.


Daarom kies je voor deze opleiding

Het lesmateriaal is ontwikkeld i.s.m het Centraal Bureau Drogisterijen.

Je haalt een officieel Pharmacon-diploma.


Efficiënter studeren met de KennisTrainer App

Alleen bij de LOI krijg je toegang tot een unieke KennisTrainer app voor op je smartphone of tablet. Deze intelligente software geeft je een training op maat. Met extra aandacht voor die onderwerpen waar jij nog moeite mee hebt. Een efficiënte en effectieve manier om de stof beter en sneller te onthouden.

Het kan voorkomen dat de KennisTrainer niet bij alle onderdelen van een opleiding beschikbaar is.


Voor wie is de opleiding Drogist bestemd

De opleiding Drogist is bedoeld voor iedereen die zelfstandig als drogist wil gaan werken. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die de cursus Verkoopmedewerker drogisterij of Assistent-drogist heeft gevolgd en nu wil doorgroeien naar de functie van zelfstandig drogist. In het laatste geval volg je een verkort studieprogramma, eventueel aangevuld met een doorstroommodule.


Je einddoel

Na afloop van de opleiding:

Ken je de regels m.b.t. reclame voor UAD-geneesmiddelen uit de Geneesmiddelenwet.

Kun je benoemen wat verantwoorde zorg is en weet je wat de pijlers van het kwaliteitsbeleid in de drogisterijbranche zijn.

Kun je bestaand beleid voor het terhandstellen van UAD-geneesmiddelen evalueren en beoordelen.

Ben je op de hoogte van de Drogisten Zelfzorgstandaarden.

Weet je wat de belangrijkste oorzaken en symptomen van een aandoening zijn.

Ben je in staat om kwaliteitszorgbeleid te ontwikkelen, begrijpen en uitvoeren.

Ben je op de hoogte van de Geneesmiddelenwet, Drogistennorm en de Warenwet.


Inhoud van de opleiding Drogist

De opleiding Drogist bestaat uit drie modules. Rond je deze modules met succes af, dan behaal je het Vakdiploma drogist en ben je bevoegd om te mogen werken als zelfstandig drogist. De drie modules zijn:

Adviseren 1

Adviseren 2

Toezicht


Verkort programma

Heb je al een diploma Assistent-drogist nieuwe stijl (behaald na 1 januari 2014) op zak, dan kun je volstaan met het volgen van de module Toezicht om het Vakdiploma drogist compleet te maken. Heb je een diploma oude stijl, dan volg je eerst de doorstroommodule gevolgd door de module Toezicht.


Doelgericht lesmateriaal

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Bovendien krijg je opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen. De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.


Examen

De opleiding Drogist wordt afgesloten met de officiële examens van de Stichting Drogistenfederatie Pharmacon. Deze stichting is door de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) aangewezen als (non-profit) exameninstelling. Je doet examen voor de modules Adviseren I, Adviseren II en Toezicht. Voor de examens kun je zelf een datum boeken op een van de 20 beschikbare examenlocaties. Je legt het examen af op de computer en weet na afloop direct of je bent geslaagd!


Examens verkorte opleiding

Met het diploma Assistent-drogist nieuwe stijl (behaald na 1 januari 2014) op zak, volg je de verkorte opleiding en doe je alleen examen voor de module Toezicht om je Vakdiploma Drogist compleet te maken. Heb je je diploma Assistent-drogist gehaald in 2013 of eerder, dan dien je, naast de module Toezicht, ook de doorstroommodule Drogist te volgen en hierin een examen af te leggen.


Examengeld

Kijk op onze site voor actuele examenkosten.


Vooropleiding

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de opleiding Drogist te volgen. Een algemene ontwikkeling op VMBO-niveau is gewenst. Wil je de verkorte opleiding volgen, dan dien je in het bezit te zijn van een diploma Assistent-drogist oude- of nieuwe stijl.


Studieduur en lesgeld

De opleiding Drogist kan volledig of verkort worden gevolgd. Kijk voor het lesgeld van de verkorte opleiding op onze site.Studieduur en lesgeld

Studieduur: 9 maanden

Lesgeld: EUR 99,50- p/m


Vraag hier de gratis studiegids aan of bekijk direct online de proefles

Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs

De LOI wil hét verschil maken in onderwijs met kwalitatief hoogwaardig onderwijs, dat toegankelijk is voor iedereen. Onderwijs dat bovendien tegemoetkomt aan de persoonlijke situatie en behoeften van elke student: écht flexibel is, net even slimmer. Om dit te bereiken loopt de LOI continu voorop in onderwijs. Zo is de LOI niet alleen uitvinder van ?de afstandsopleiding? en voorloper met de inzet van vernieuwende studiemiddelen en ?methodes, maar bewijst de LOI ook keer op keer aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen die gesteld worden vanuit de overheid. Niet voor niets is de LOI uitgegroeid tot een van de bekendste opleiders van Nederland met jaarlijks bijna 100.000 studenten en ruim 1.000 opleidingen, van korte cursus tot volledig HBO.Eerste afstandsopleider van Nederland: onderwijs wordt breder toegankelijk

Huiswerk insturen via digimail, ruim voordat e-mail gebruikelijk was

Al snel de hoogste kwaliteit: NVAO-accreditatie van álle HBO-bacheloropleidingen

LOI Hogeschool krijgt als eerste het keurmerk voor kwaliteitszorg, ITK

Altijd de nieuwste studietools: multimedia, online hoorcolleges, webinars, apps.Vraag hier de gratis studiegids aan of bekijk direct online de proefles

Studiemethode:
Thuisstudie

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk