/ home  

Terug

verkleinen vergroten

MBO Beveliger 2


De afgelopen jaren heeft de beveiligingsbranche een enorme ontwikkeling doorgemaakt en beveiliging is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook de eisen die vandaag de dag aan de beveiliger gesteld worden zijn veel strenger geworden. Als beveiliger doe je namelijk veel meer dan alleen maar beveiligen. Je bent het visitekaartje van een organisatie, een verlengstuk van de dienstverlening, de gastheer of gastvrouw, de contactpersoon! Er is steeds meer techniek in opkomst en het leren om hiermee om te gaan is erg belangrijk geworden. Beveiliger ben je niet zomaar.

Volg een wettelijk erkende mbo-opleiding via de derde leerweg!
Derde leerweg is vergelijkbaar met een BBL mbo-opleiding. Echter de studie is wel veel korter. De erkende opleiding wordt flexibeler en sneller aangeboden. Binnen onze onderwijsinstelling worden de opleidingen aangeboden in de derde leerweg.

Inspectie van het Onderwijs
Onze opleidingen in de Derde leerweg zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en leiden op tot hetzelfde diploma als de leerwegen bol en bbl. Voor een opleiding in de derde leerweg gelden dezelfde wettelijke kwaliteitseisen voor het onderwijs en de examinering. De Inspectie van het Onderwijs ziet toe op de uitvoering daarvan. Ook sluiten wij met de student een onderwijs- en praktijkovereenkomst afgesloten en wordt de beroepspraktijkvorming uitgevoerd bij een erkend leerbedrijf.

Voordelen MBO Derde leerweg
Minder beroepspraktijkvorming (BPV)
Betaald stagelopen
Korte opleidingsduur door maatwerk
Studeren in eigen tempo
Wettelijk erkend mbo-diploma
Flexibeler en sneller onderwijs

mbo-beveiliger 2 opleiding
Volg een wettelijk erkende versnelde mbo-opleiding tot gediplomeerd Beveiliger, incl. het SVPB diploma.

Je erkende MBO diploma als beveiliger via een verkorte opleiding?

Uniek
Volg een wettelijk erkende versnelde mbo-opleiding via de derde leerweg! Derde leerweg is vergelijkbaar met een BBL mbo-opleiding. Echter de studie is wel veel korter. Binnen 8 maanden kan je het diploma behalen. Je kunt versnellen of vertragen wanneer jij wilt.

De erkende opleiding wordt flexibeler en sneller aangeboden. De MBO 2-opleiding Beveiliger bereid je goed voor op je werk als beveiliger. Je bent het visitekaartje van het bedrijf waarbij je beveiligt. Een verantwoordelijke baan met prima arbeidsvoorwaarden. We kunnen de opleiding als je wilt aanbieden met een baangarantie.

Uniek voor ons al onderwijsinstelling is dat wij beschikken over gegarandeerde stageplaatsen, eventueel met baangarantie op de luchthaven Schiphol en vele prachtige objecten bij A status bedrijven als objectbeveiliger of security receptionist.

Inhoud
Een verkorte MBO 2 opleiding

De belangrijkste kenmerken van de verkorte en versnelde mbo-opleiding volgens de derde leerweg:

De derde leerweg heeft geen verplichte uren-norm zoals die wel bij BOL en BBL opleidingen van toepassing zijn. Dit betekent dat de opleider zelf kan bepalen hoeveel onderwijsuren nodig zijn om diplomagericht op te leiden. Ook bij de derde leerweg is een landelijk erkend mbo-diploma het uitgangspunt.

De opleiding voldoet aan alle wettelijke eisen.
Het diploma heeft dezelfde waarde als een diploma via de BOL/BBL variant.
Vakmensen met ervaring hebben vaak een specifieke opleidingsbehoefte.
De derde leerweg geeft de mogelijkheid een opleiding daadwerkelijk op maat te ontwikkelen waarbij het tijdspad en het aantal scholingsuren op de doelgroep wordt afgestemd. Sneller en voordeliger dan op het ROC en studeren op maat, in je eigen tempo.

Hybride opleiding
Tijdens de opleiding krijg je ook huiswerkopdrachten deze dien je thuis te maken en worden na toezending beoordeeld door onze docenten, een digitale stimulerende leeromgeving voor de beveiligingsopleiding. Bijna de gehele opleiding kan je digitaal via e-learning doorlopen in combinatie met ons Open Leercentrum waar je altijd welkom bent om te leren of met de docent te overleggen. Zodoende kunnen wij je voortgang monitoren. Bepaal je eigen leer tempo. Wij noemen dit een goed voorbeeld van Blended learning oftewel hybride opleiden.

Modulair instromen
Doordat de opleiding modulair is opgebouwd, kennen wij een overzichtelijk persoonlijk rooster. Hierdoor zijn er diverse startmomenten voor de opleiding mogelijk. In principe kan je, wanneer er lessen zijn, op ieder gewenst moment in overleg met de opleidingsmanager instromen. We stellen een persoonlijk opleidingsplan op en we bewaken de voortgang in overleg. Versnellen of vertragen is mogelijk.

Lesdagen
Aangezien er diverse achtergronden zijn bij de nieuwe studenten zijn wij flexibel met ons lesaanbod. Zo hebben ook studenten een kans die nog een baan naast de opleiding hebben. Er zijn diverse mogelijkheden voor het bijwonen van de lessen. Deze worden samengesteld naar aanleiding van een inventarisatie van alle ingeschreven studenten. Zo kennen wij verschillende mogelijkheden voor de theorielessen in ons OLC open leercentrum. De lessen zijn niet verplicht en mogen naar eigen inzicht worden bezocht.

Door de derde leerweg zijn er geen verplichte theorielessen. Door onze e-learning, fysieke lesboeken en persoonlijke aandacht doorloop je de theorie en mag je lessen bijwonen in het open leercentrum. Wij monitoren je voortgang en na elke module leg je een tussentijdse toets af. Op die manier kunnen wij en ook jij controleren of je de lesstof hebt begrepen. Je kunt altijd aanvullende vragen aan ons stellen. Onze docent is op afstand beschikbaar om je te helpen en op afspraak in het Open Leercentrum. Voordat je naar het landelijke examen gaat doe je een diagnostische toets.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

NTCB