Basisvaardigheden koken voor volwassenen (Basiskok)
Houd je van koken en wil je jezelf verdiepen in het koksvak? Heb je altijd al een koksopleiding willen volgen? Of van je hobby je werk maken? Dan is de cursus Basisvaardigheden koken voor volwassenen (Basiskok) iets voor jou.
Als je de cursus hebt afgerond, kun je gaan werken in een professionele keuken. Bijvoorbeeld in een restaurant, hotel, eetcafé of zorginstelling.
Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken die je nodig hebt om als kok te werken. Hier houd je je bezig met het maken en voorbereiden van gerechten, bereidingswijzen van soepen en sausen, vlees, vis en (snij)technieken. Je weet het verschil tussen trancheren en blancheren en tussen een bechamelsaus en hollandaisesaus. Je weet hoe je het beste gerechten kunt bereiden en welke ingrediënten goed bij elkaar passen.
Het werk is heel afwisselend en je houdt altijd rekening met de wensen en de smaken van de gasten. Je leert ook om de keuken netjes en schoon te houden, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid.