/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Basisvaardigheden koken voor volwassenen (Basiskok)


Houd je van koken en wil je jezelf verdiepen in het koksvak? Heb je altijd al een koksopleiding willen volgen? Of van je hobby je werk maken? Dan is de cursus Basisvaardigheden koken voor volwassenen (Basiskok) iets voor jou.

Als je de cursus hebt afgerond, kun je gaan werken in een professionele keuken. Bijvoorbeeld in een restaurant, hotel, eetcafé of zorginstelling.

Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken die je nodig hebt om als kok te werken. Hier houd je je bezig met het maken en voorbereiden van gerechten, bereidingswijzen van soepen en sausen, vlees, vis en (snij)technieken. Je weet het verschil tussen trancheren en blancheren en tussen een bechamelsaus en hollandaisesaus. Je weet hoe je het beste gerechten kunt bereiden en welke ingrediënten goed bij elkaar passen.

Het werk is heel afwisselend en je houdt altijd rekening met de wensen en de smaken van de gasten. Je leert ook om de keuken netjes en schoon te houden, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid.

Lesmateriaal:
Messenset (professioneel)

Koksmes
Officemes
Tourneermes
Fileermes
Uitbeenmes
Beugel dunschiller
Econoom dunschiller
Aanzetstaal

Koksuniform
Koksbuis
Koksbroek (pantalon)
Haltershort of sloof
Koksmuts
Keuken schoenen (stevig, met antislipzool)

Warenkennis deel 1 en 2 van het SVH:
Deel 1: Weet wat je eet (9789052112602)
Deel 2: Dat smaakt naar meer (9789052112886)

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk