/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Sport - Video Analist Voetbal - 4 KNVB licentiepunten


In het betaalde voetbal werkt elke club al met één of meerdere video analisten. Maar ook in het amateurvoetbal is de video analist in opkomst. Ook zijn er in het amateurvoetbal genoeg trainers die zichzelf willen bijscholen op het gebied van video analyse.

Deze cursus is onder andere geschikt voor voetbaltrainers, assistent-trainers en stafleden die zich willen ontwikkelen op het gebied van video analyse. De cursus is zowel geschikt voor trainers die in het amateur- als in het profvoetbal werkzaam (willen) zijn.

De cursus zal worden verzorgd door Hans van Dijkhuizen. Hij is, na jaren hoofdtrainer te zijn geweest in de top van het amateurvoetbal, nu in dienst van de KNVB als docent UEFA A Youth.

Inhoud
Aan de hand van het video analyse-programma Nacsport (Basic Plus licentie) gaat de cursist actief aan de slag met beelden. Bij de cursusprijs zit inbegrepen dat de cursist een half jaar (6 maanden) gebruik mag maken van het programma. Daarna kan de cursist (of de club) het programma met korting aanschaffen.

Tijdens de cursus Video Analist Voetbal komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

Het maken van een sjabloon om een wedstrijd te coderen (achteraf of live)
Het coderen van een wedstrijd (achteraf of live)
Het werken met een matrix om snel naar de gewenste clipjes te zoeken
Het korter of langer maken van clipjes
Het maken van een presentatie van de clipjes die je wilt nabespreken. Dat kan op team niveau, linie niveau en individueel niveau.
Het bewerken van clipjes m.b.v. tekeningen en tekst
Het vergelijken van 2 of meerdere clipjes (bijvoorbeeld 4 corners aanvallend, genomen vanaf de rechterkant)
Het maken van een filmpje (mp4) van je presentatie, zodat je deze ook naar spelers toe kunt sturen

docent
Hans van Dijkhuizen is al ruim 20 jaar actief in de voetballerij. Hij was trainer van DOS Kampen, vv Nunspeet, vv Staphorst, Excelsior’31 en SC Genemuiden. Met name bij die 2 laatste clubs heeft hij ruime ervaring opgedaan op het gebied van video-analyse.

Op dit moment is hij coördinator scouting senioren bij Cambuur Leeuwarden en tevens is hij docent UEFA A Youth bij de KNVB.
Verder is hij in Noord-Oost-Nederland de contactpersoon van Nacsport, één van de toonaangevende programma’s op het gebied van video-analyse.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk