/ home  

Terug

verkleinen vergroten

AutoCAD Basis
Met de AutoCAD Basiscursus leert u snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD en AutoCAD LT. Deze AutoCAD cursus is zo opgezet dat de kennis direct eigen gemaakt kan worden. Er is daarbij voldoende tijd en ruimte voor begeleiding en het maken van oefeningen. 

De cursus AutoCAD Basis duurt vier dagen, verspreid over meerdere weken. Het voordeel hiervan is dat u in de tussenliggende dagen de geleerde stof kunt herhalen en toepassen in uw dagelijkse werk. Doordat u gedurende deze basiscursus veel oefeningen maakt, leert u snel zelfstandig te werken met AutoCAD. De geleerde CAD kennis past u op deze manier snel toe in de praktijk, op uw eigen werkvloer.

Voor wie is de AutoCAD basiscursus bedoeld?


De AutoCAD Basiscursus is geschikt voor iedereen die wil leren werken met AutoCAD en AutoCAD LT.

Welke voorkennis heeft u nodig voor deze AutoCAD cursus?


U hoeft voor deze cursus geen kennis van AutoCAD of AutoCAD LT te hebben. Uw eigen vakkennis is voldoende. Enige algemene kennis van en ervaring met Windows is wel een vereiste.

Welke onderwerpen worden er tijdens de basiscursus behandeld?


De cursus AutoCAD Basis omvat onder andere de volgende onderwerpen:
 • De gebruikersinterface van de CAD software

  Het gebruik van objectsnaps en grips (voor nauwkeurig tekenen)

  Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera)

  Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera)

  Het gebruik van lagen in een tekening

  Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen

  Het maken van blokken

  Het afdrukken van een tekening (Modelspace en Paperspace)


Welke vaardigheden ontwikkelt u door deze cursus te volgen?


Na het volgen van de AutoCAD basiscursus maakt u zelfstandig en op een juiste manier een tweedimensionale (2D) tekening. Deze kunt u bewerken en afdrukken. Als u de basiscursus met succes afrondt, ontvangt u een officieel Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Cursusmateriaal en faciliteiten


U ontvangt ons Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen digitaal. Tijdens de klassikale cursus werkt u op een computersysteem van Cadix. Tijdens de training maakt u onbeperkt gebruik van koffie en thee. Ook krijgt u door ons een lunch aangeboden.

Om tussen en na de cursusdagen ook thuis of op uw werk verder te oefenen dient u zelf of via uw werkgever de beschikking te hebben over de juiste software (licentie). Eventueel kunt u ervoor kiezen om kosteloos gebruik maken van een proeflicentie (30 dagen geldig), die u op uw eigen computer kunt installeren via de website van Autodesk.Jaar lang toegang tot Cadix AcademyAls deelnemer aan deze training bij Cadix krijgt u één jaar lang onbeperkt toegang tot uw persoonlijke leerplatform in onze Academy.  De Cadix Academy is een gebruiksvriendelijke leeromgeving die u uitgebreide informatie, leermaterialen en opdrachten biedt om te gebruiken tijdens uw training. Na afronding van de training behoudt u toegang tot de Academy ter inspiratie en naslagwerk. Omscholen tot AutoCAD tekenaar?     


Ook als u zich wilt laten omscholen tot CAD tekenaar, kunt u bij ons terecht. Wij bereiden u succesvol voor op een nieuwe stap in uw carrière.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk