/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Levensmiddelentechnoloog


Als levensmiddelentechnoloog doe je eigenlijk allerlei dingen. Ga eens na hoeveel nieuwe producten er op de markt komen. Een nieuwe smaak vruchtenlimonade light, een nieuwe variant smeerkaas, een limited edition van een speciale smaak chips, noem maar op. Bij het proces om deze producten te bedenken en te vervaardigen zijn levensmiddelentechnologen betrokken. Je geeft ook adviezen. Soms onderzoek en analyseer je (genetisch gemanipuleerd) voedsel.

Een levensmiddelentechnoloog heeft ook een controlerende taak. Je controleert niet alleen de kwaliteit van producten, maar je werkterrein is veel groter. De veiligheid en de mate van hygiëne binnen een bedrijf vallen ook onder jouw verantwoording. Eigenlijk ben je op een bepaalde manier betrokken bij elke fase van de productontwikkeling, in sommige gevallen zelfs bij het vervoer van de levensmiddelen en de manier waarop ze worden opgeslagen. Je bent er bij vanaf het moment dat de grondstoffen arriveren tot aan het vertrek van het eindproduct. Dit zorgt er voor dat je een baan vol variatie hebt.

Het is niet ongebruikelijk dat een levensmiddelentechnoloog een leidinggevende functie heeft. Dan ben je bijvoorbeeld hoofd van de afdeling waar je werkt.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk