/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Koken en Gastvrijheid in de Zorg


Het ROC van Amsterdam (ROCvA) heeft zeer veel ervaring in het geven van opleidingen, trainingen, cursussen en workshops. Onze school heeft expertise opgebouwd op het gebied van zorg en voeding. Voor iedere zorginstelling is het mogelijk om onderwijs op maat samen te stellen.

Om iedere opleidingsvraag op maat te kunnen aanbieden, zijn door ons een aantal modules opgesteld. Een combinatie van deze modules (of delen van meerdere modules) behoort eveneens tot de mogelijkheden. Voor elke situatie kunnen wij een passend onderwijs bieden. Kennis en vaardigheden die vaak direct toegepast kunnen worden. U bent dan verzekerd van een optimaal rendement.

Welke trainingen zij er?
Wij beschikken over moderne, adequaat ingerichte lesruimtes. Wij ontvangen u en uw cursisten graag. Desgewenst kan in overleg de training, cursus of opleiding ook bij u op de locatie aangeboden worden. De hieronder genoemde cursussen kunnen afgesloten worden met een certificaat van deelname. Wij bieden de volgende cursussen / opleidingen aan:

1. Gastenservice
Onderscheidend serveren en presenteren:
• in het restaurant
• huiskamerformule
• aan de deur

2. Ambiance
Gastvrijheid en gastenservice, presentatietechnieken en -handvatten:
• sfeer
• aankleding van het restaurant
• kleding van het personeel
• op welke wijze dek je een tafel

3. Verzorgende aspecten
• wensen en behoeften van uw cliënten bij het eten en drinken
• ziektebeelden en belemmeringen
• tijdig signaleren voedingsproblemen

4. Menuleer
• smaakleer en menu-opbouw
• invloeden van seizoen en cultuur

5. Drankenkennis
• Samenstellen van serveren van dranken

6. Voedingsleer en bijzondere eetgewoonten
• verschillende eetculturen en voedingsgewoonten

7. Dieetleer
• belangrijkste diëten en de verschillen daartussen

8. Front cooking
• bereiden van gerechten in het gezichtsveld van patiënten en cliënten
• rol van het keukenpersoneel en bedienend personeel

9. Groots koken: koken voor kleine groepen
• kooktechnieken
• opdienen en presentatietechnieken

10.Professioneel koken: Passie voor het vak
• vergroting van vakkennis voor professionele koks
• koelvers koken

Iedere deelnemer zal na het volgen van een workshop, cursus of training een deelname certificaat ontvangen. In overleg kan er een vorm van toetsing aan een training gekoppeld worden.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk