/ home  

Terug

verkleinen vergroten

BBL Zij-instroom Verpleegkundige VVT


Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om verpleegkundige te worden. De opleiding begint met een intensieve training van negen weken op o.a. de onderwerpen: algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), relevante anatomie/fysiologie, communicatieve vaardigheden, voeding, bed en omgeving, uitscheiding, transfertechnieken, aanreiken van medicatie, studievaardigheden ondernemend gedrag en samenwerken.

Je leert de werkzaamheden toe te passen op verschillende doelgroepen waaronder oudere zorgvragers met beperkte zelfzorg (psychogeriatrische en somatische zorgvragers), chronisch zieken, revaliderende en klinische zorgvragers, zorgvragers met een handicap (lichamelijk en verstandelijk) of psychiatrische stoornissen, barenden, kraamvrouwen en pasgeborenen, kinderen en jongeren.

De opleiding is een driejarig BBL-traject waarin werken en leren met elkaar wordt gecombineerd. De eerste negen weken fulltime (vier dagen/week) zowel theoretisch en praktisch. Hierdoor ben je na deze periode direct inzetbaar en kun je o.a. ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) verrichten.

Daarna volg je één dag per week les op school en twee en een halve dag per week (BPV) beroepspraktijkvorming. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je beroep en een aantal algemene vakken. Daarnaast geef je vorm aan je opleiding door het volgen van keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen. Een deel van de lessen krijg je in het Skillslab; een modern, professioneel lokaal dat zoveel mogelijk lijkt op hoe het er echt uitziet in de praktijk.
Met de juiste vooropleiding is het mogelijk deze opleiding versneld te volgen.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk