/ home  

Terug

verkleinen vergroten

cursus Basisvaardigheden Horeca




Studieprogramma Basisvaardigheden Horeca


De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:




Werken in de horeca, de bedrijfstypes en vakbekwaamheid



Je leert wat gastvrijheid en vakbekwaamheid in de horeca inhouden. Tevens is er aandacht voor de diverse bedrijfstypen in de horeca en de onderlinge verschillen.




Het bereiden en serveren van dranken



Je leert de belangrijkste ingrediënten, bewaarvoorschriften en bereidingswijzen kennen en leert hoe de drank moet worden geserveerd.

  • alcoholhoudende dranken: bier, wijn, gedistilleerd, cocktails en longdrinks;
  • alcoholvrije dranken: koffie, thee, zuivel, vruchtensappen, frisdranken, etc.;
  • presenteermethoden: methoden van opdekken en indekken van tafels;
  • serveermethoden: inzetmethode, uitserveermethode, presenteermethode;
  • debarasseermethoden: bovenhandse en onderhandse draagmethode.





Het bereiden en serveren van etenswaren



Je leert de belangrijkste ingrediënten, bewaarvoorschriften en bereidingswijzen kennen.

  • kleine eetwaren: gebak, snacks, bittergarnituren en ijs;
  • maaltijden: ontbijt, lunch en diner;
  • kooktechnieken: koken, blancheren, bakken, braden, glaceren, stoven, etc.;
  • bereidingstechnieken: cook and hold, cook and chill, vacuüm bereiden, etc.;
  • productkennis: fornuis, frituur, steamer, au bain-marie, ijsmachine, etc.





Wettelijke hygiënevoorschriften en veilig en gezond werken



Je doet kennis op van de Warenwet en Warenregelingen, HACCP, Hygiënecode, Wet Productaansprakelijkheid, controle leveringen, temperatuurmetingen, FiFo etc. Ook werkhouding en veiligheid komen aan bod.




Gastgericht handelen, gastvrijheid en het verkopen van gastvrijheid



Er is volop aandacht voor sociale en commerciële vaardigheden, basale verkooptechnieken, correct taalgebruik, enz.




Werken volgens de gastvrijheidsformule


  • product: assortiment, inkoop, bijproducten, presentatie en service;
  • gedrag: omgang met gasten, non-verbaal gedrag, klantenbehandeling;
  • omgeving: uitstraling interieur en exterieur, routing voor gasten, presentatie.





Wanneer je bovenstaande aspecten goed invult, ligt succes voor elke onderneming en werknemers binnen handbereik!

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk