/ home  

Terug

verkleinen vergroten

cursus Kwaliteitsmanagement
Studieprogramma Kwaliteitsmanagement


In de opleiding Kwaliteitsmanagement worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:
BegripsbepalingWe starten met een oriëntatie in de kwaliteitszorg. Je leert de begrippen en definities kennen.
ProcesbeheersingHet onderscheiden van bedrijfsprocessen is hierin de basis. Vervolgens komt de samenhang van de diverse processen in beeld. Je leert technieken van procesbeheersing te noemen, omschrijven en toe te passen. Ook aandacht voor de Six Sigma managementmethodologie voor de verbetering van bedrijfsprocessen.
DienstenkwaliteitDe kwaliteit van de dienstverlening staat hier centraal. Met o.a. aandacht voor de sterkte/zwakte analyse, het service quality model (Gap-model), rapportages, enquêtes enzovoort.
Integrale kwaliteitszorg (IKZ)Wat houdt IKZ precies in? Wat is de relatie tussen de organisatiestructuur, de organisatiecultuur en de IKZ? Hoe stel je een kwaliteitshandboek op? Hoe werkt een audit? Allemaal zaken die aan de orde komen.
Certificatie van kwaliteitssystemenJe leert kwaliteitsystemen kennen en toepassen. Maar vervolgens dient het systeem ook gecertificeerd te worden en leer je juist met kwaliteitsinspecties om te gaan.
VerbetermanagementHet streven naar voortdurende verbeteringen houdt een organisatie scherp en kwalitatief. Dit is essentieel voor elk bedrijf en instelling!


 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk