/ home  

Terug

verkleinen vergroten

cursus Dierenverzorging
Studieprogramma Dierenverzorging


Gedrag en leefomgevingTijdens de beroepsopleiding Dierenverzorging leer je over het gedrag, de bouw en herkomst van gezelschapsdieren. Iedere diersoort en de daarin te onderscheiden rassen, kent zijn eigen kenmerken. Wij leren je hoe je de lichaamstaal van dieren interpreteert, waardoor mens en dier elkaar beter gaan begrijpen.
HuisvestingEr is veel keuze op het gebied van huisvesting. Het is belangrijk dat je weet, waar je op moet letten bij de aanschaf van materialen;

  • Is alles wel goed hygiënisch schoon te houden?
  • Hoeveel dieren mogen erin?
  • Hoe richt je een hok, kooi, mand enzovoort het beste in?

GezondheidszorgIn dit onderdeel van de cursus dierenverzorging besteden we ruime aandacht aan de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Met een verzorgingsplan worden geen belangrijke zaken vergeten. Maar hoe herken je of een dier ziek is? Allerlei ziekten, ziekteoorzaken en ziektepreventie komen aan bod.
Regels en wetgeving in de dierenverzorger opleidingRegels en wetgeving rondom dieren en de organisaties die zich met dieren bezig houden worden behandeld. Stel je gaat aan de slag in een dierentuin, kinderboerderij, asiel, dierenbescherming, of dierenwinkel. Dan is kennis omtrent wetgeving natuurlijk essentieel. 

Dit zijn slechts enkele van de vele boeiende onderwerpen die worden behandeld.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk