/ home  

Terug

verkleinen vergroten

opleiding Make-up Artist
Studieprogramma Make-up Artist
De cursus Make-up Artist bestaat uit 4 modules, die samen 42 lessen bevatten. Ook kun je tijdens de opleiding deelnemen aan 5 praktijkdagen.
De hoofdonderwerpen van de 4 modules zijn: visagie (deel 1), visagie (deel 2), nail art en eigen bedrijf starten.Visagie


Gedurende de module visagie leer je alles over de verzorging van de huid. Een verzorgde huid draagt namelijk bij aan een mooie make-uplook.
Je leert anders te kijken naar een gezicht, verhoudingen in het gezicht te zien en verschillende gezichtsvormen te herkennen. De analyses die je doet, noteer je in een handig schema, welke je vervolgens keer op keer kunt gebruiken. Zo kun je uiteindelijk de mooie kenmerken in het gezicht accentueren. Stap voor stap kom je dichterbij het praktijkgedeelte: make-up aanbrengen!
In de volgende lessen leer je meer over de basis, de wenkbrauwen, ogen en lippen. Je leert steeds meer nieuwe technieken, welke correcties aangebracht moeten worden en het toepassen van kleurmogelijkheden.
Het tweede deel van de opleiding gaat dieper in op de materie. Je leert de styling compleet te maken met kleding en accessoires. Tijdens deze lessen leer je over make-up voor brildragenden tot make-up voor tv en fotografie. In de cursus Make-up Artist ontwikkel jij alle vaardigheden om de best mogelijke (allround) visagist te worden.
Het is aan jou welke richting je uiteindelijk kiest. Gedurende de Make-up Artist cursus kun je deelnemen aan 5 praktijkdagen waar je de opgedane kennis in praktijk brengt. Je kunt deze module afronden met examens voor het officieel erkende Branchediploma Visagie van KWC-uv (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging)Nail Art


Met de cursus Make-up Artist leer je tijdens de module Nail Art op de juiste manier om te gaan met de Nail Art-materialen. Je leert er zo veel mogelijk technieken mee uit te voeren. 
Je leert tijdens de lessen hoe je creatief met kleuren, achtergronden, accenten en afwerkingstechnieken omgaat. Je bent vervolgens in staat om met de aangeboden technieken oneindig veel designs te maken. Tijdens de Nail Art module komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • basismanicure- en nagellaktechnieken;
  • productgebruik en kleurenleer;
  • stamping;
  • animal prints;
  • fantasy en abstract;
  • one-stroke painting;
  • holiday designs;
  • prijsstelling en verkooptechnieken.

Eigen bedrijf starten


In 10 lessen leer je hoe je een eigen bedrijf start en runt. Tijdens de lessen leer je meer over tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.
Ook als je geen eigen bedrijf wil starten zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie met betrekking tot ondernemen vergroten.
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk