|
opleiding Bartender + Bierbrevet
Studieprogramma cursus Bartender
Tijdens de Bartender cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
Onderdeel cocktails & longdrinks bereiden
- De geschiedenis van de cocktail
- Verantwoord schenken
- De professionele cocktailbar en de juiste cocktail bereidingstechnieken
- Destillatie en fermentatie en de belangrijkste gedestilleerde drank categorieën
- Meer dan veertig klassieke cocktails met de juiste ingrediënten, bereidingswijze en geschiedenis
- Het maken van zelfgemaakte ingrediënten
- Het juiste gebruik van ijs en het maken van de juiste garneringen
- Je eigen signature cocktail ontwerpen
Horecavaardigheden voor de Bartender
- Horecabranche
- Professionele gastvrijheid
- Horecawerk is mensenwerk
- Drankenkennis
Koffie en thee - Alcoholvrije dranken
- Alcoholhoudende dranken - bier
- Alcoholhoudende dranken - wijn
- Communicatieve vaardigheden
- Verkooptechnieken, klachtenafhandeling en afrekenen
Combinatiecursus Bartender + Bierbrevet
Kies jij voor de combinatiecursus Bartender + Bierbrevet, dan leer je niet alleen bovenstaande onderwerpen uit de cursus Bartender maar ga je ook dieper in op de volgende onderdelen:
- Geschiedenis, grondstoffen en bepalende factoren
- Het brouwproces
- Proeven
- Biersoorten
- Belgie
- Duitsland
- Engeland, Ierland en Schotland
- Overig Europa
- De rest van de wereld
- Wetgeving, etikettering, inkoop, ontvangst, opslag en verkoop
- Zelf bier brouwen, bier&spijs, serveren van bier
Combinatiecursus Bartender + Wijnbrevet
Kies jij voor de combinatiecursus Bartender + Wijnbrevet, dan leer je niet alleen bovenstaande onderwerpen uit de cursus Bartender maar ga je ook dieper in op de volgende onderdelen:
- Wijnbouw
- Wijnbereiding en wijnstijlen
- Wetgeving, kwaliteitscontrole en de wijnmarkt
- Wijn proeven en gastronomie
- Frankrijk en de verschillende streken
- Italië
- Andere landen in Europa
- Verenigde Staten
- Chili & Argentinië
- Australië & Nieuw-Zeeland
- Zuid-Afrika & overige landen
|
Meer resultaten:
Gevonden in andere categorieën:
|
|
|