/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Voeding en Diëtetiek


Je kunt je richten op verschillende sectoren die op de een of andere manier met voeding te maken hebben: de voorlichting (algemeen, gericht op bepaalde voedingsmiddelen, gericht op een bepaalde doelgroep), onderzoek (nieuwe voedingsmiddelen, samenstelling van bepaalde producten o.m.), kwaliteitszorg (instellingskeuken, levensmiddelenindustrie). Voeding is erg belangrijk, zowel voor onze gezondheid als voor ons welbevinden. 'Lekker eten en drinken', zonder nare gevolgen voor lijf en geest - wie wil dat niet? Het is het hoofdterrein van de voedingsdeskundige en diëtist. Je kunt werkzaam zijn als zelfstandig diëtist, waarbij je (meestal op verwijzing van een arts) mensen helpt een evenwichtig dieet samen te stellen, of bepaalde producten te vervangen door andere (minder schadelijke) waardoor een ziekte wordt bestreden.

Ook kun je werken in instellingen voor gezondheidszorg, waar je adviseert over de samenstelling van een dieet (bijvoorbeeld in een ziekenhuis of verpleeghuis, centrale keuken van een of meer zorgcentra). Werk voor voedingsdeskundigen is er ook volop in de voedings- en levensmiddelensector, waar nieuwe producten worden ontwikkelt, bepaalde toevoegingen worden veranderd, een nieuwe markt voor bepaalde producten moet worden 'bewerkt'.
Er zijn voorlichtingsbureaus voor de voeding, waar voorlichting wordt gegeven over gezonde voeding, patiëntenverenigingen waar gericht advies gegeven wordt over voeding en dieet.
Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je dus kiezen uit een scala van mogelijkheden - bijvoorbeeld van een beroep waarin je veel persoonlijk met mensen te maken hebt, die je adviseert en helpt tot een beroep waarin marketing en het ontwikkelen van commerciële producten centraal staan.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Diëtiste