/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Orthopedische Technologie


Als orthopedisch technoloog ben je in staat om hulpmiddelen te maken voor mensen met een lichamelijke handicap. Het kan gaan om een korset of andere rugsteun, prothesen (vervanging) of orthesen (ondersteuning) voor been/voet of arm/hand. Je voert opdrachten uit in samenwerking met de medisch specialist. Je hebt direct contact met de mensen voor wie je iets maakt, want het aanmeten en pasmaken is erg belangrijk. Daarbij zul je ook moeten kunnen omgaan met (nog) niet verwerkte gevoelens van verlies of trauma's. Je kunt werken bij een gespecialiseerd orthopedisch bedrijf, maar ook in revalidatiecentra en researchafdelingen, bij organisaties als Artsen zonder Grenzen of VN-organisaties die zich op dit terrein bezighouden in het buitenland.

Als orthopedisch technoloog ben je een deskundige op het gebied van prothesiologie, orthesiologie en bandages. Het gaat dan vaak om mobiliteitsbehoud, herstel of preventie van mobiliteitsverlies.
Je bent vaak de schakel tussen en gesprekspartner voor patiënten, artsen, orthopedische instrumentmakers en zorgverzekeraars. Je geeft adviezen aan de revalidatie-arts, de orthopedisch chirurg en patiënt.
Functies als onderzoeker, adviseur of verkoper van orthopedische producten kun je natuurlijk ook vervullen.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Fontys Hogescholen