/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Ervaringsverhaal



Naam: Eva Vis
School: Universiteit van Twente
Studiejaar: 2e
Schooltype: WO
Studie: Toegepaste wiskunde
Specialisatie: *
Beroep: *

Vraag 1

Wat houdt jouw studie precies in? Hoe lang studeer je dit al?

Mijn studie is heel veelzijdig. Natuurlijk zijn bijna alle vakken wiskunde-vakken, maar er zijn veel toepassingen. Zo zijn er informatica gerelateerde vakken en we leren programmeren. Ook hebben we veel vakken met samen met technische natuurkunde. Ook de economie komt aan bod. Bij banken, verzekeringsbedrijven en op de beurs is er veel vraag naar wiskundigen. Een andere toepassing is de logistiek. Voorbeelden van logistieke problemen is de dienstregeling van de NS of het bepalen van aankomst- en vertrektijden op Schiphol.

Kortom, je kunt veel kanten op. In de bachelor krijg je een brede basis en in de master kies je een van de toepassingen. Zelf zit ik in het 2e jaar van mijn bachelor.



Vraag 2

Waar studeer je? Hoe heb je jouw studie gekozen? Heb je veel open dagen afgelopen?

Ik studeer in Enschede aan de Universiteit Twente.

Ik heb de studie gekozen, omdat ik op school goed was in wiskunde en dat ook heel leuk vond. Verder heb ik veel open dagen en meeloopdagen afgelopen overal in Nederland. Van alle studies en steden sprak me dit het meeste aan. Natuurlijk is het altijd een beetje een gok, maar het is goed uitgepakt.



Vraag 3

Welke vooropleiding moet je hebben voor deze studie?

VWO met een Natuur&Techniek profiel of Natuur&Gezondheid met WiskundeB12.



Vraag4

Wat vind jij het allerleukste aan deze opleiding?

Het leukste vind ik de logistieke vakken. Dat zijn als het ware puzzels die opgelost moeten worden. Verder is de grootte van de opleiding ook leuk. Ons jaar telt 30 studenten, dat is een hele gezellige ‘klas’. Ook heb je heel persoonlijk contact met docenten en medewerkers. Als je iets niet snapt kun je gewoon bij ze langskomen.



Vraag 5

Wat vind jij het minst leuke aan deze opleiding?

Het programmeren vind ik het minst leuk. Ik zit niet graag achter de pc. Gelukkig zitten er in de bachelor maar weinig verplichte programmeervakken. Je kunt ze wel kiezen.



Vraag 6

Wat wil je later gaan doen met deze studie? Wat wil je worden hiermee? Of ga je hierna nog verder studeren?

Ik denk dat ik een economische of logistieke master kies. Ik wil graag in het bedrijfsleven terecht komen met veel internationale contacten. Hoe en wat precies weet ik nog niet. Er zijn veel mogelijkheden en de vraag naar wiskundigen is groot.



Vraag 7

Wat is er zo interessant aan toegepaste wiskunde?

Zie vraag 1.



Vraag 8

Loop je ook stage met deze studie? Hoe zit dat precies, is het erg zwaar?

Je kunt stage lopen, maar het hoeft niet. In het derde jaar van de bachelor heb je veel keuzevrijheid. In het eerste deel van het jaar kun je een minor doen. Dit zijn vrije vakken die je kunt kiezen uit een andere studie. Je kunt je minor in het buitenland doen.

Verder doe je een bachelor opdracht aan het einde van het jaar. Hierbij kun je ook stage lopen bij een bedrijf en is er ook de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan.

In de master kun je ook stage lopen en/of afstuderen bij een bedrijf. In overleg is er dus heel veel mogelijk, maar je moet het grotendeels zelf regelen.



Vraag 9

Hoeveel uur per week ben je kwijt aan studeren? Is jouw studie moeilijk?

Er zijn niet zoveel contacturen. Gemiddeld 8x 2 uur per week. Daarnaast moet je dus veel zelfstudie doen. Je kunt ook afspreken met een groepje studiegenoten om samen te studeren. Dat kan best handig zijn. Inclusief colleges bij ik gemiddeld 30 uur per week met mijn studie bezig.



Vraag 10

Als je alles mocht kiezen wat je wilde, wat zou dan jouw droombaan zijn?

Ik zou graag een baan hebben met veelzijdig en interessant werk, waar veel mensen aan meewerken. Bijvoorbeeld bij een grote bank, verzekerings- of beleggingsmaatschappij. Ook wil ik veel reizen voor mijn werk en goed verdienen. Mijn droombaan wordt niet te druk, zodat ik genoeg tijd over heb voor al mijn hobbies en sociale contacten.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk