/ home  

Terug

verkleinen vergroten

ErvaringsverhaalNaam: Margot
Leeftijd: 16
Studiejaar: nog starten
Schooltype: MBO
Studie: Toerisme
Specialisatie: Zelfstandig werkend medewerker reizen
Niveau: 3

Hallo, ik ben Margot, 16 jaar, en dit jaar ga ik aan de opleiding toerisme zelfstandig medewerker beginnen.

Na deze opleiding krijg ik nog 1 jaar een stewardessen opleiding. Ik wil graag grondstewardess worden. Mensen helpen op het vliegveld vind ik erg leuk werk. Toen ik jonger was wou ik altijd dierenarts of juffrouw worden. De standaard beroepen van een jong iemand. In 3 VMBO kwam ik erachter dat stewardess meer mijn kant op ging.

Deze studie heb ik gekozen omdat ik eerst een vooropleiding heb. De vooropleiding geeft mij ook de mogelijkheid om later op een reisbureau te gaan werken of bij de VVV om zomaar even een voorbeeld te noemen. Ik had twee opties in het kiezen van de opleiding stewardess. De eerste (die ik nu ga doen) met een vooropleiding of eentje zonder vooropleiding waar je twee jaar stewardessen opleiding hebt. De keuze kwam dus makkelijk aan.

Mijn keuze kwam gedeeltelijk van mij zelf en mijn decaan. Omdat het best een moeilijk opleiding is met veel leren is hebben we veel gepraat, zeker wel een keer per week. De decaan is dus ook een van de belangrijkste personen bij het helpen met kiezen van mijn keuze geweest.

Na mijn studie krijg ik nog een jaar de stewardessen opleiding.

Mijn tip naar de scholieren is: “Als je niet goed weet welke keuze je tussen scholen moet maken, ga dan veel praten met je decaan, deze weet er heel veel van af.”

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk