/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Ervaringsverhaal



Naam: Jamie van Buijtene
School: Vakschool Wageningen
Schooltype: MBO
Studie: Horeca

Werken in de horeca

Ik zal me even kort voorstellen en uitleggen hoe ik per ongeluk in de horeca terecht ben gekomen (geloof me ik was er heilig van overtuigd dat het niets voor mij was…).

Ik ben Jamie en zat in de brugklas op de Havo, ik ben daarna in de 2e Mavo gaan doen omdat dat me beter lag.

Omdat ik het niet naar me zin had op school ben ik over gestapt naar het Groenhorst college.
Een VMBO praktijk school waar je meerdere vakken kreeg buiten het standaard pakket (groenvoorziening, dierenhouderij, bloemschikken enz.).
Velen zien het als een “boerenschool”… NOT!

Ik heb toen gekozen voor dierenhouderij.
Ik zag een eigen trimsalon wel zitten.

Na een vakantie baantje in de horeca beviel me dat meer en heb ik na deze school te hebben afgemaakt gekozen voor de Horeca vakschool in Wageningen.

Een MBO school met de opleiding manager/ondernemer.
Kortom een nieuwe droom en uitdaging.

Mijn nieuwe doel: een eigen restaurant over een jaar of 15, maar eerst veel ervaring opdoen.

Ik heb net een stage bij het Carlton Beach Hotel op zitten… een top stage!

Werken in de horeca is iets wat je moet liggen.

Altijd glimlachen, gastvrij zijn en ook op je slechte dagen het mensen naar de zin willen maken, weekenden werken, en ook tijdens de feestdagen overuren draaien…

Je moet het willen en er ook nog eens mee om kunnen gaan…

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk