/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Ervaringsverhaal


Naam: Hans
Beroep: Bakker

Vraag 1 door Jocelien:

Wat bakt u allemaal?

Haast teveel om op te noemen , zeker 80 soorten brood waaronder biologisch brood ,

En brood zonder toevoegingen (desembrood zonder broodverbetermiddel en gist).

Verder ook nog gebak en taarten.





Vraag 2 door Hannie:

Verdient het goed?

Ik mag niet klagen,

Als jij je vak verstaat kun een goed salaris verdienen in de bakkerij ,zeker in deze tijd waarin er toch weinig aanbod is van goed bakkerij personeel.





Vraag 3 door Mark:

Hoe bepaalt u hoeveel broden u gaat bakken?

Dat hangt een beetje af van de tijd van het jaar , het weer is ook belangrijk en de reklame

van die week.





Vraag 4 door Joost:

Moet jij ook zo ongelooflijk vroeg opstaan, zoals ze altijd zeggen over bakkers?

Het valt wel mee wij beginnen om 3.30 uur en om 5.00 uur dit wisselen wij af

Deze tijden wennen snel want je ben dan ook weer middags thuis.



Vraag 5 door Jelle:

Wat vind je het leukst om te bakken?

Ik heb geen voorkeur alles is leuk zowel brood als gebak.

Lekker creatief bezig zijn.

Wat is er nou leuker dan iets te maken en na het bakken gelijk het resultaat te zien.

Mooier kan toch niet!!!!



Vraag 6 door Murat:

Ik wil ook bakker worden! Hoe moet ik dat gaan aanpakken?

Ga eerst eens bij een bakker vragen of je een keer mag komen kijken .

Of neem contact op met een streekschool voor beroeps begeleidend onderwijs.

Ga eventueel naar open dag van deze school.





Vraag 7 door Hanko:

Heeft u een eigen bakkerij, en zo ja, wat voor een?

Neen maar ik run wel een bakkerij voor een ander met alles wat daarbij hoort.

5 bakkers waarvan 2 leerlingen en 7 winkel meisjes full en partime.



Vraag 8 door Monique:

Hoe komt u aan de recepten van alle dingen die u maakt?

Deels meegenomen bij mijn vorige werkgevers en deels van mijn schooltijd.

En verder van leveranciers en uit vakbladen en natuurlijk wat eigen ontwikkelde recepten.





Vraag 9 door Anke:

Bedenkt u wel eens nieuwe dingen om te bakken?

Ja bijna wekelijks en zeker met thema dagen zoals pasen kerstmis koninginnedag etc etc.



Vraag 10 door Sjaak:

Wat vind u het aller leukste aan uw beroep?

Het lekker creatief bezig zijn met levensmiddelen en van meel boter suiker en dergelijke lekkere dingen te maken.

En dan ook nog een compliment te krijgen van klanten dat het zo lekker was.



Vraag 11 door Sander:

Wat is een ‘warme bakker’?

Voor mij is een warme bakker een vakman die elke dag van meel lekker brood weet te maken en dit ook nog afbakt.

Dus niet iemand die dozen open scheurt en daar een half afgebakken brood uithaalt en nog even verder afbakt (bake off systeem).

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk