/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Ervaringsverhaal


Naam: Phil
Beroep: Kroegbaas

Vraag 1 door Marije:

Hey Phil, verdient het nou een beetje, het hebben van een kroeg?



Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld het salaris van een ICT’er of een manager dan verdien je niet echt veel nee. Houd ook nog rekening met een werkweek van 70 tot 80 uur, het moet dus echt een hobby van je zijn, anders moet je het niet doen.





Vraag 2 door Gijs:

Ik las dat er een wet gaat komen die er voor zorgt dat er niet meer gerookt mag worden in de kroeg ergens in 2005. Hoe sta jij daar tegenover?



Ik heb begrepen dat het uitgesteld is tot 2009, tot die tijd moeten we zorgen voor een betere ventilatie en veranderingen in de kroeg. Ik sta zeker niet positief tegenover het hele idee, ik vind dat mensen die uitgaan zelf moeten kunnen bepalen of ze naar zo’n ruimte willen gaan, als ze niet tegen de rook kunnen hoeven ze natuurlijk niet hier naar binnen. Mensen moeten een vrije keus hebben.





Vraag 3 door Tess:

Je werkt natuurlijk niet van negen tot vijf, wat vind je daarvan?



Ik vind het een heel lekker ritme dat ik draai. Ik heb geen ochtend natuurlijk door de late avonden, en het moet in je bloed zitten om geen vaste dagbaan te hebben. Overdag heb ik vooral tijd om andere dingen te doen. Op m’n gemakje boodschappen doen bijvoorbeeld. Het heeft z’n voordelen en z’n nadelen.





Vraag 4 door Louis:

Hoi Phil, ik wil later ook zeker een kroeg beginnen, maar hoe moet ik dat aanpakken? Heb je tips?



Het belangrijkste is om veel ervaring te hebben, dus in een kroeg gewerkt te hebben. Verder moet je je Sociale Hygiene halen, en de ‘horeca handelskennis’.

Twee cursussen dus. Verder moet je minimaal 26 zijn.





Vraag 5 door Jeanette:

Waarom ben je een kroeg begonnen?



Ik werk al sinds m’n zestiende in een kroeg, en ik vond het helemaal te gek. Ik ben blijven hangen in het wereldje, en dacht op een gegeven moment, dit moet ik zelf gaan doen!





Vraag 6 door Eric:

Mag je zelf ook drinken achter de bar? En je werknemers?



Wij hebben een afspraak gemaakt in mijn kroeg dat we voor twaalven niet drinken. Na twaalven mogen ze een biertje drinken. Ikzelf drink niet als ik aan het werk ben. Ik vind dat er altijd ten minste een iemand moet zijn die nuchter is, en verantwoordelijk kan ingrijpen als er iets gebeurt.

Sterke drank drinken we zowieso niet tijdens het werk.





Vraag 7 door Coen:

Is er vaak gerotzooi in je kroeg en hoe pak je dat dan aan?



Ik heb nou zeven jaar m’n kroeg, en als er in die tijd twee of drie keer een duwtje is geweest dan is dat veel. Als er wat gebeurt ben ik er snel bij, en probeer ik zo goed mogelijk contact te maken met de personen in kwestie. Dan probeer ik ze naar buiten te krijgen, daar waar ze voor de rest van m’n gasten geen problemen meer kunnen veroorzaken.





Vraag 8 door Didi:

Als je zo vaak laat thuis komt, wat vind(en) je partner of je vrienden dan van je werktijden, heb je wel tijd voor ze?



Je moet een partner hebben die het er mee eens is dat ze veel alleen thuis is, want je hebt gewoon heel erg weinig tijd voor sociale contacten buiten je werk om. Ook op de feestdagen ben je vaak aan het werk, terwijl de meeste mensen dat gezellig thuis zitten.





Vraag 9 door Paul:

Wat voor soort kroeg heb jij? Met wat voor soort muziek en welke sfeer?



Ik heb een kroeg waar eigenlijk alleen maar populaire muziek wordt gedraaid, vanaf de jaren tachtig tot nu. Als het een bekend plaatje is, of is geweest dan is het goed. Ik draai geen extremen, zoals house, of juist smartlappen.





Vraag 10 door Luuk:

Ik hoorde dat je als kroegbaas een cursus sociale hygiene moest doen, wat voor cursussen en/of opleidingen moet je nog meer doen om een eigen kroeg te kunnen runnen?



Zoals ik eerder al beschreef moet je dus je sociale hygiene halen, zodat je alles te weten komt over het reilen en zeilen van een horeca gelegenheid. Hoe alles volgens de regels moet dus. Verder moet je ‘horeca handelskennis’ halen. Een cursus die meer op de economische kant ingaat, en die ervoor zorgt dat je financieel alles in orde kan maken.





Vraag 11 door Kevin:

Hoe jong was je toen je je eigen kroeg begon? Heb je daarvoor altijd in kroegen gewerkt?



Ik was 26 toen ik m’n eigen kroeg begon, en daarvoor werkte ik al tien jaar in andere kroegen. Mijn eerste baantje was in een kroeg, en ik ben daar eigenlijk blijven hangen.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk